Det offentlige bruker millioner på apper ingen vil ha

Offentlig sektor har fått «mobilappsjuka», mener redaktøren i Computerworld Norge. Departementer og direktorater bruker millioner på utvikle mobilapper som benyttes av svært få.

<p><b>LITE BRUKT:</b> Håper å treffe ungdommen der de er, men bommer.<br/></p>

LITE BRUKT: Håper å treffe ungdommen der de er, men bommer.

NRK har samlet en oversikt over alle de ulike mobilappene som er utviklet i statlig regi.

Den viser blant annet at appene med få unntak blir lite brukt og at de i liten grad regelmessig blir oppdatert fra utviklerens side, ifølge kanalen.

Sykdom

– Det er en sykdom i offentlig sektor der man tror man må lage apper for enhver pris, fordi det er der man tror ungdommen er. Det viser seg å være feil, sier redaktør Aslak Borgersrud i Computerworld Norge.

Han mener offentlig sektor har fått det han kaller «appsjuka», som han tror skyldes en kombinasjon av virketrang og rådvillhet. Den vanligste feilen virksomheter gjør, er at de ikke tenker over om det konkrete behovet de har best dekkes av en app, mener Borgersrud.

Ikke god nok

Statssekretær Jardar Jensen (H) i Kommunal- og moderniseringsdepartementet erkjenner at staten har et stykke igjen å gå når det kommer til en enhetlig satsing på mobil.

– Regjeringen er opptatt å gi innbyggerne bedre og mer effektive tjenester. Vi har innsett at vi ikke er så gode som vi burde være, sier Jensen.

Han viser til at det er nedsatt et eget utvalg på statssekretærnivå som skal samordne bruken av informasjons- og kommunikasjonsteknologi i offentlig sektor.


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå