Killengreen skal lede Difi

Tidligere politidirektør Ingelin Killengreen er tilsatt som midlertidig direktør i Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). Hun skal utrede hvordan den fremtidige organiseringen blir.


<p><b>NY STILLING:</b> Tidligere politidirektør Ingelin Killengreen er i dag departementsråd i fornyingsdepartementet. Nå har den nye ministere Jan Tore Sanner utnevnt henne til midlertidig sjef for  Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi).</p>

NY STILLING: Tidligere politidirektør Ingelin Killengreen er i dag departementsråd i fornyingsdepartementet. Nå har den nye ministere Jan Tore Sanner utnevnt henne til midlertidig sjef for  Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi).

Killengreen er nå departementsråd i Fornyings- og administrasjonsdepartementet, som den blåblå regjeringen fra nyttår vil legge ned og innlemme i et utvidet kommunaldepartement.

Det er da også den ferske kommunal- og moderniseringsministeren Jan Tore Sanner (H) som har utnevnt Killengreen til midlertidig leder for Difi.

Les også: BI-professor: – Naturlig at Killengreen går av

Difi utlyste i sommer stillingen som ny øverste leder, og i september presenterte de en offisiell søkerliste. Utlysingen av ny leder er nå imidlertid lagt på is, og Killengreen er satt inn mens man finner ut hvordan IKT-direktoratet skal organiseres.

Skal utrede

 <p><b>STOKKER KORTENE:</b> Statsråd Jan Tore Sanner (H).</p>

STOKKER KORTENE: Statsråd Jan Tore Sanner (H).

Ifølge en pressemelding sendt ut i dag kommer det fram at Killengreens mandat er å foreta en gjennomgang av Difi knyttet til fremtidig organisering og behov for endringer.

- Regjeringen vil forenkle og modernisere offentlig sektor slik at fellesskapets ressurser brukes mest mulig effektivt, sier minister Sanner.

Les også: Dette er den nye regjeringen

- Difi ble etablert i 2008 og har snart lagt sitt sjette driftsår bak seg. Difi har viktige oppgaver når det gjelder ledelse, organisering, målrettet bruk av IKT, forvaltningsutvikling og anskaffelser i offentlig sektor. I dette arbeidet ønsker vi også i større grad å se statlig og kommunal sektor i sammenheng. For å følge opp dette og for å styrke gjennomføringskraften, må vi også sikre at de oppgavene som Difi har, blir fulgt opp og ivaretatt på best mulig måte, uttaler den nye kommunalministeren i pressemeldingen.

- Vi må sikre at oppgavene som Difi har ansvar for, er optimalt organisert og at vi har riktig kompetanse på riktig sted. Regjeringen mener det er riktig å foreta en gjennomgang av Difi med tanke på fremtidig organisering, kompetansebehov og om det er behov for endringer. Jeg er glad for at en så erfaren leder som Ingelin Killengreen har sagt seg villig til å lede Difi gjennom dette arbeidet.

FAD slutt fra nyttår

Ingelinn Killengreen var ikke tilgjengelig for kommentar til E24 nå i ettermiddag.

Den tidligere politidirektøren sier imidlertid følgende i departementets utsendte pressemelding:

- Jeg kjenner Difi godt og vet at Difi har svært mange dyktige medarbeidere med en kompetanse som er etterspurt, sier Killengreen.

Les også: Sanner: – Et superspennende departement

- Jeg har gjennom hele mitt yrkesliv arbeidet med spørsmål knyttet til ledelse, forvaltningspolitikk og ikke minst betydningen av gode og effektive IKT-løsninger. Denne jobben i Difi er derfor en veldig spennende mulighet som jeg ser fram til å ta fatt på

Killengreen vil starte i Difi 1. desember og vil før det avslutte arbeidet i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet som fra nyttår vil være en del av det nye Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

I tillegg er oppgaver fra FAD flyttet over til Næringsdepartementet, Kulturdepartementet og Samferdselsdepartementet.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå