Hemmelig trader tjente 1,9 milliarder på én måned

En ukjent kryptovalutatrader skal ha fått en avkastning på 413 prosent på kun én måned.


<p><b>UKJENT TRADER:</b> Investoren har en hittil ukjent identitet, og kan kun spores via et registreringsnummer fra plattformen Ethereum. Illustrasjonsfoto.</p>

UKJENT TRADER: Investoren har en hittil ukjent identitet, og kan kun spores via et registreringsnummer fra plattformen Ethereum. Illustrasjonsfoto.

Hun, han, hen eller de skal ha investert 55 millioner dollar i kryptovalutaen Ether – verdens nest største kryptovaluta etter Bitcoin.

Beløpet skal ha økt til 283 millioner dollar, skriver Bloomberg.

Med investeringen på 55 millioner sitter traderen igjen med – på papiret – 228 millioner dollar, eller nærmere 1,9 milliarder kroner.

Forblir ukjent

Personen, som kun bærer identifikasjonskoden «0x00A651D43B6e209F5Ada45A35F92EFC0De3A5184175» på markedsplassen Ethereum, la ut en Instagram-oppdatering, der han eller hun skrøt av den eventyrlige avkastningen.

«Jeg får mange private beskjeder som spør etter hvor mye ether jeg har» stod det i Instagram-posten som ble lagt ut 11. juni.

Det eneste sporet man har etter personen, eller personene, bak investeringen er altså identifikasjonskoden, samt posten fra Instagram som ble skrevet på bahaisk, en variant av malayisk.

Skjulte indentiteter er svært ofte brukt i markedet for kryptovalutaer.

Europaparlamentet, den lovgivende institusjonen innen EU, har uttrykt at anonyme transaksjoner og investeringer i kryptovalutaer kan stå i veien for å avdekke kriminelle handlinger, så vel som å hindre kryptovalutaens kredibilitet og videre vekst i markedet.

Hittil er det ikke knyttet kriminell aktivitet til den anonyme investeringen.

Enorm vekst - store svigninger

I juni nådde den totale verdien på kryptovalutaer over 100 milliarder dollar, 834 milliarder kroner, noe som er nær markedsverdien på McDonald’s til 129 milliarder dollar.

Valutaen har imidlertid falt over 50 prosent siden «all time high» på over 400 dollar ble nådd 13. juni.

For første gang siden slutten av mai er Ethereumprisen under 200 dollar. Prisen har falt jevnt siden midten av juni, og nådde en foreløpig bunnotering tirsdag på 192,22 dollar.

Når det er sagt så er prisen fortsatt opp over 2.000 prosent så langt i år, etter å ha ligget på rundt åtte dollar i begynnelsen av januar.

Putin er interessert

Russlands president Vladimir Putin skal være en av de som er interessert i å ta i bruk den digitale valutaen, skriver Bloomberg.

Tidlig i juni møtte Putin Vitalik Buterin, som er mannen bak Ethereum, under St. Petersburg Economic Forum. Han skal støtte Buterins planer om å bygge kontakter med lokale partnere for å implementere den såkalte blockchain-teknologien i Russland, ifølge en uttalelse på statlige nettsider.

Blockchain-teknologien er den underliggende teknologien i alle kryptovalutaer, og flere mener teknologien vil bli svært viktig i årene som kommer, også til annet bruk enn i valutaer.

– Den digitale økonomien er ikke en egen industri, det er grunnlaget for å lage helt nye forretningsmodeller, sa Putin under det økonomiske møtet.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå