Ellevill krangel om nettside

Steen & Strøm går til sak mot en mann i Hakadalen for å få kontroll over domenet ellevilledager.no.

Kjøpesenterkjeden Steen & Strøm går til retten for å få kloa i nettsiden ellevilledager.no.

Kjøpesenterkjeden ønsker å bruke nettsiden i forbindelse med den årlige kampanjen Elleville dager. Men da må de først bli enige med Jarle Utne fra Hakadal.

Flere nyheter på E24.

- Ingen domenehai

Utne er en gründer som driver sitt eget lille it-selskap og selskapet Firma Forum. Et selskap som spesialiserer seg på registrering av Norskregistrert Utenlandsk Foretak (NUF).

I november 2004 sikret Utne seg domenet ellevilledager.no, og han har ingen planer om å gi det bort gratis.

- Jeg var først ute, sier Utne og avviser at han er en domenehai.

- Hadde jeg vært det, hadde jeg registrert alle mulige kombinasjoner av ”elleville dager”, sier Utne.

- Uhørt høy pris

Han har vært i forhandlinger med Steen & Strøm, men partene kom ikke frem til enighet.

- Vi klarte ikke å bli enige. Han kom med et krav som var helt uhørt, sier juridisk direktør Nils Eivind Risvand i Steen & Strøm.

Ingen av partene vil avsløre hvor høyt kravet fra Utne var.

Som et alternativ til ellevilledager.no registrerte Steen & Strøm domenet elleville.no for bruk i fjorårets kampanje.

Steen & Strøm mener at de har innarbeidet begrepet elleville dager, og at de derfor bør få rettighetene til domenet.

- Vi har innarbeidet denne kampanjen som en riksdekkende kampanje gjennom ti år, og bør ha rettighetene til domenet, sier Risvand.

Vil bruke siden selv

Utne sier på sin side at han har store planer for ellevilledager.no. Han vil lage en nettside der brukerne kan hente ut de beste tilbudene innenfor geografiske området.

- Du skriver hva du er ute etter og hvor du er, og får deretter en oversikt over de beste prisene på for eksempel en ny sykkel, sier Utne.

Mange domener

Han har også registrert domenene oktobersalg.no, septembersalg.no, augustsalg.no, julisalg.no, aprilsalg.no, marssalg.no, januarsalg.no, sommersalg.no, desembersalg.no, novembersalg.no, vintersalg.no, maisalg.no, sesongsalg.no og junisalg.no.

Hensikten skal, ifølge Utne, være å kunne bruke de forskjellige domenene i markedsføringen av ellevilledager.no. Siden skal etter planen også være tilgjengelig på wap.

- Kan du ikke bare bruke et annet domene for tjenesten?

- Egentlig ikke. Teknisk er naturligvis mulig, men nå har jeg bygget prosjektet opp mot dette navnet. Jeg har registrert det, og det er et generisk navn som ikke Steen & Strøm kan ta patent på, sier Utne.

Direkte til retten

Han har kontaktet både patentstyret og språkrådet for å få støtte til saken sin. Ifølge Utne mener patentstyret at navnet er for generisk til å kunne patenteres.

Utne er også oppgitt over at Steen & Strøm tar saken like til retten. Et alternativ var å avgjøre saken i Domeneklagenemnda.

- Steem & Strøm valgte å gå utenom Domeneklagenemnda. Det var de som valgte å ikke få en vurdering fra nemnda, sier Utne.

Saken mellom gründeren og kjøpesenterkjeden går i Oslo tingrett i midten av februar.

På forsiden nå