Facebook med reklamevideoer på veggen din i løpet av høsten

Allerede om få måneder vil Facebook spille av opptil 15 sekunder lange reklamevideoer direkte på veggen din, enten du vil eller ikke.

<p><b>VIL HA STØRRE KAKESTYKKER:</b> Gründer Mark Zuckerberg og Facebook ønsker å sikre seg større reklameinntekter ved å ta for seg av TV-reklamemarkedet.<br/></p>

VIL HA STØRRE KAKESTYKKER: Gründer Mark Zuckerberg og Facebook ønsker å sikre seg større reklameinntekter ved å ta for seg av TV-reklamemarkedet.

Det melder i hvert fall Bloomberg og Huffington Post.

De skriver at verdens største sosiale nettverk, med 1,15 milliarder brukere internasjonalt (vel 2,7 millioner i Norge), ønsker å ta større andeler av kaken når det gjelder reklame med levende bilder.

Tross stadig større vridning fra tradisjonell fjernsynstitting til nettbasert TV, er det fortsatt TV-stasjonene som dominerer dette store og lukrative markedet.

Annonsering med levende bilder på nett er ventet å stige fra 2,93 milliarder dollar til 4,14 milliarder dollar i 2013 (cirka 24,6 milliarder norske kroner). Det vil allikevel utgjøre kun 2,4 prosent av det totale videoannonsemarkedet.

Kommer automatisk

Bloombergs artikkel understøtter et rykte som har versert lenge, om at en reklamevideo vil starte å gå straks man logger seg inn på Facebook. Det er snakk om reklame som automatisk kommer opp, lagt ut av Facebook selv.

E24 siterte Financial Times allerede i starten av mai på at dette ville komme i sommer, men ennå har det altså ikke skjedd.

(Artikkelen fortsetter under bildet.

<p><b>SOM YOUTUBE:</b> Google-eide YouTube har en stund allerede hatt automatiske reklamesnutter som med jevne mellomrom dukker opp uten at brukeren kan styre det, bortsett fra å kunne klikke dem bort etter at de har gått et visst antall sekunder. Det er dette Facebook ryktes å skal starte med.<br/></p>

SOM YOUTUBE: Google-eide YouTube har en stund allerede hatt automatiske reklamesnutter som med jevne mellomrom dukker opp uten at brukeren kan styre det, bortsett fra å kunne klikke dem bort etter at de har gått et visst antall sekunder. Det er dette Facebook ryktes å skal starte med.

Facebook har ikke ønsket å kommentere de siste spekulasjonene, men tidligere uttalelser levner liten tvil om at videoreklame er et marked man peiler seg inn mot.

Blant annet Google har allerede gjort det med sin video-opplastingsside YouTube, hvor reklamer automatisk kommer i forkant av snutter brukeren klikker seg inn på.

Stort inntektspotensial

Ifølge Bloomberg vil Facebooks nye videoreklamer være opp til 15 sekunder lange, og komme opp et begrenset antall ganger daglig per IP-adresse

I fjor uttalte Facebooks operasjonelle leder Sheryl Sandburg at «Facebook har tre ganger flere seere enn Super Bowl. Og det hver dag». En åpenbar flørt med potensielle annonsører.

Ifølge Bloomberg vil en videoannonse på Facebook koste mellom 1 og 1,5 millioner dollar dagen, altså cirka 8-9 millioner norske kroner.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå