- Facebook vurderer samarbeid med Uber

Taxiappen som har ført til demonstrasjoner og opprør i taxibransjen kan bli integrert i Messenger-appen, ifølge kilder.

<p><b>MESSENGER</b>: Mark Zuckerberg har fortalt at Facebook på sikt skal tjene penger på Messenger.</p>

MESSENGER: Mark Zuckerberg har fortalt at Facebook på sikt skal tjene penger på Messenger.

En anonym kilde, som er nær prosessen, sier til netstedet Recode at Facebook-sjef Mark Zuckerberg har hatt samtaler med Uber-sjef Travis Kalanick om muligheten for å integrere taxi-tjenesten i Facebooks Messenger-app.

Kilden presiserer at samtalene kun er på idéstadiet, og er lang unna utførelse.

Trafikkaos

Appene til det amerikanske selskapet Uber brukes til å bestille drosjeturer fra private sjåfører etter samkjørings- og hopp-på-prinsippet.

Appen har slått an i flere storbyer, noe som ikke har gledet taxisjåførene, som mener livsgrunnlaget tas fra dem gjennom den uregulerte kompiskjøringen.

I juni ble det trafikkaos i London da opp til 12.000 drosjesjåfører protesterte mot appen, som de mener strider mot britiske lover og regler.

Da Facebook i forrige uke la frem sitt gode kvartalsresultat, fortalte sjefen, Mark Zuckerberg, at de på sikt også skal tjene penger på Messenger-appen.

Chatte-delen av Facebooks har blitt tatt ut av Facebook-appen, men det er ikke ennå klart akkurat hvordan fremtiden for applikasjonen skal bli.

Mer tid på Facebook

Tiden folk bruker på Facebook er økende, ifølge Facebooks egne tall. Zuckerberg har fortalt at 200 millioner personer åpner Facebooks Messenger-appen minst en gang i måneden.

Facebook har nå over 1,3 milliarder brukere på verdensbasis, og kunne i forrige uke legge frem et kvartalsresultat som viste et overskudd på 791 millioner dollar, mot 642 millioner dollar i første kvartal.

62 prosent av omsetningen kom fra mobilannonser.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå