Google kjøper trafikk-app for 7,5 milliarder kroner

Slo Facebook i kampen om israelske Waze.

<p><b>PUNGER UT FOR TRAFIKK-APP:</b> Med kjøpet av Waze vil Google trolig i større grad kunne integrere sosiale elementer i sine karttjenester.<br/></p>

PUNGER UT FOR TRAFIKK-APP: Med kjøpet av Waze vil Google trolig i større grad kunne integrere sosiale elementer i sine karttjenester.

Google har vunnet kampen om trafikkapplikasjonen Waze.

Det melder søkemotorgiganten i et blogginnlegg og nyheten er også gjengitt i en rekke internasjonale medier i dag.

- Vi har alle vært der: sittende fast i trafikken og frustrert fordi vi valgte feil rute til jobb. Tenk da om du kunne se oppdateringer fra venner i realtid som hjelper deg å finne en raskere vei som andre har oppdaget, skriver Brian McClendon, sjef for Googles geo-tjenester, i blogginnlegget selskapet har publisert.

The Guardian hevder Google betaler 1,3 milliarder dollar, eller drøyt 7,5 milliarder kroner, for den israelske tjenesten.

Les også: Google presser Facebook av veien?

- Wikipedia innen veitjenester

Waze er en applikasjon for smarttelefoner som bygger på data innhentet fra brukerne selv.

Det brukergenererte innholdet anvendes blant annet til å beskrive trafikkbildet, varsle om ulykker og forsinkelser og til å finne den raskeste veien til dit du skal. Waze hevder på sin hjemmeside at de i dag har 30 millioner brukere verden over.

Google opplyser at teamet som jobber med Waze i første omgang skal fortsette å jobbe fra Israel.

Les også: Google snuser på norsk trafikk-app

(Artikkelen fortsetter under bildet)

<p><b>«VEI-WIKIPEDIA»:</b> Waze er en gratisapp som via GPS-teknologi tilbyr bilkjørere direkteoppdaterte veikart, med bensinpriser, nærmeste bensinstasjon, trafikkhendelser og lignende «points of interest».</p>

«VEI-WIKIPEDIA»: Waze er en gratisapp som via GPS-teknologi tilbyr bilkjørere direkteoppdaterte veikart, med bensinpriser, nærmeste bensinstasjon, trafikkhendelser og lignende «points of interest».

Facebook var høyaktuell kjøper

Facebook skal også ha vært svært interessert i å kjøpe Waze.

Teknologinettstedet Mashable spekulerer i dag i om Google har kjøpt Waze ført og fremst for å konsolidere sin posisjon innen karttjenester og forhindre Facebook fra å ta et viktig jafs i et stadig viktigere og tøffere marked.

Google skal i følge gründerne selv også ha vist interesse for den norske trafikk-appen OneTraffic.

Les også: 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå