Google satser stort på roboter

Mannen som utviklet Androids programvare for smarttelefoner er hyret inn til å lede Googles robot-satsing. De vil satse på roboter for industrien og det logistiske markedet.

<p><b>SATSER PÅ ROBOTER</b>: Google har allerede kjøpt opp syv teknologiselskaper som jobber med å utvikle roboter. Illustrasjonsfoto fra en utstilling av roboter på et museum i Madrid i Spania.</p>

SATSER PÅ ROBOTER: Google har allerede kjøpt opp syv teknologiselskaper som jobber med å utvikle roboter. Illustrasjonsfoto fra en utstilling av roboter på et museum i Madrid i Spania.

Tidligere denne uken skrev E24 at Amazon, som er verdens største digitale bokhandel, vurderer å overlate deler av distribusjonen til droner.

Nå satser også Google stort på roboter, ifølge New York Times.

Det siste halvåret har Google i det stille kjøpt opp syv teknologiselskaper, i et forsøk på å skape en ny generasjon av roboter.

Mannen som utviklet Androids programvare for smarttelefoner, Andy Rubin, er ingeniøren som skal lede satsingen.

Kjøpte robotfirmaer

Blant firmaene Google har kjøpt opp, er:

  • Schaft, en liten bedrift bestående av japanske robotingeniører, som forlot universitetet i Tokyo for å utvikle en menneskelignende robot.
  • Industrial Perception, et nytt amerikansk selskap som har utviklet visuelle datasystemer, og robotarmer for å laste av og på lastebiler.
  • Meka og Redwood Robotics, som lager menneskelignende roboter og robotarmer i San Francisco.
  • Bot & Dolly, som lager robotiserte kamerasystemer. Blant annet har et slikt system blitt brukt i innspillingen av filmen Gravity, som foregår i rommet.

Ifølge Rubin ser Google nå etter flere selskaper, og personer, med robotkompetanse.

Ikke for forbrukere

Det er ennå ikke bestemt hvorvidt disse skal forme en egen gruppe innad i Google, eller om de skal utgjøre et eget datterselskap.

Google vil heller ikke røpe mye om hva disse skal jobbe med. Men den nye satsingen er ifølge New York Times ikke ment for forbrukerne.

Isteden satser Google på å rette seg inn mot delene av industrien og logistikk-markedet som per i dag ikke er robotisert.

- Mulighetene er enorme. Det er fortsatt folk som går rundt på fabrikker med å plukke opp og bære ting, både i distribusjonssentraler og på lagrene i dagligvarebutikker, sier forsker Andrew McAfee ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) til avisen.

Smartbriller og førerløse biler

Den nye satsingen kommer i tillegg til Google futuristiske X-Lab, som forsker på blant annet førerløse biler og såkalte smartbriller.

Google Glass er, som E24 har skrevet om tidligere, en brille som tilbyr en form for utvidet virkelighet basert på informasjon for diverse Google-produkter.

LES OGSÅ:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå