Bloomberg: Googles Kina-planer er langt mer ambisiøse enn antatt

Google er i samtaler med kinesiske teknologiselskaper for å starte en skytjeneste i landet, sier kilder til Bloomberg. Google vil også lage en søkemotor tilpasset til Kina. 


<p><b>UTVIDER:</b> Googles Kina-planer er mer ambisiøse en antatt, ifølge kilder. </p>

UTVIDER: Googles Kina-planer er mer ambisiøse en antatt, ifølge kilder. 

Google er i samtaler med teknologiselskapene Tencent, Inspur og andre kinesiske selskaper om å tilby sine skytjenester i Kina.

Det sier kilder med kjennskap til samtalene til Bloomberg.

Diskusjonene begynte tidlig i år, og Google snevret inn søket etter samarbeidspartnere til tre selskaper i mars, ifølge en av kildene. Det påpekes dog at handelskrigen mellom Kina og USA gjør det uklart hvordan det videre arbeidet vil fortsette.

Vanskelig å komme inn

Kina er et stort marked for skytjenester, men det er vanskelig for utenlandske selskaper å komme inn på markedet.

I de fleste andre land leier Google lagringsplass og datakraft over internett. I Kina må digital informasjon lagres innad i landet.

Google har ingen datasentre i Kina, og trenger derfor lokale samarbeidspartnere.

Google har ikke bekreftet 

I forrige uke sa sjefen for Googles skytjenester Diane Greene at hun vil at selskapet skal være en global sky, uten at hun kommenterte Kina spesifikt.
Bloomberg skriver at Google har utlyst en stilling som bedriftsutvikler i Shanghai. Personen må ha «erfaring fra, og kunnskap om, det kinesiske markedet».
Ingen i Google har gitt kommentar til Bloomberg om saken.

Planer for søkemotor 

Nyheten om skytjenesten kommer få dager etter at det kom fram at Google skal utvikle en versjon av sin søkemotor for det kinesiske markedet. 

Søkemotorappen skal sensurere søk etter ord den kinesiske regjeringen mener er sensitive. Ord som menneskerettigheter, demokrati, religion og fredelig protest er svartelistet i appen, ifølge Reuters

Google trakk seg ut av Kina i 2010 da de ikke ville følge regimets sensurregler.

Søkemotorgiganten har jobbet med comebacket under navnet «Dragonfly» siden våren 2017. 

Den statlige avisen China Securities Daily opplyser om at informasjonen om Googles nye søkemotorprosjekt ikke er sann. Kilder i Google bekrefter på sin side at de har planer om appen, ifølge Reuters. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå