Her er Googles siste versjon av menneske-roboten Atlas

Se hva roboten gjør når den blir dyttet og plaget av menneskene som har skapt den.


<p>Atlas, The Next Generation, utviklet av Google-eide Boston Dynamics.</p>

Atlas, The Next Generation, utviklet av Google-eide Boston Dynamics.

Boston Dynamics, et av de mest kjente selskapene for robot-teknologi i Google-systemet, har kommet med en ny versjon av sin menneske(lige) robot Atlas.

Atlas kan bevege seg både innendørs og utendørs, stabiliserer seg i ulendt terreng og kan reise seg opp igjen når han faller. Og, oppsiktsvekkende nok, vekker den hos mange sympati når den blir «plaget» av menneskene (se video under).

Massachusetts-baserte Boston Dynamics ble kjøpt opp av Google i 2013, og har siden vært en del av Googles semi-hemmelige forsknings- og utviklingsarm, nemlig Google X. 

Etter at Google har gjort endringer i sin eierstruktur med morselskapet Alphabet på toppen, har også Google X nylig skiftet navn til bare X, og er direkte eid av Alphabet. 

X huser en rekke fremtidsrettede og kontroversielle prosjekter, men ikke alle er kjent for offentligheten.

Blant de som er kjent, finnes selvkjørende biler, fraktdroner, mange husker sikkert Google Glass, som i dag er videreutviklet som et prosjekt innen såkalt augmented reality, og i tillegg finnes også Googles internett-tilgangsprosjekt, der planen er å kunne gi internettilgang til hele planeten fra avanserte ballonger som flyter i stratosfæren. Facebooks internet-org jobber som kjent med tilsvarende prosjekter, men basert med annen teknologi.

I tillegg til de sagnomsuste prosjektene, finnes det mange datterselskaper både innen robot-teknologi og kunstig intelligens.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå