Nå vil Google kurere sykdom med elektriske impulser som overstyrer kroppen

Et av de siste fremstøtene fra Google og morselskapet Alphabet går sammen med legemiddelgigant GlaxoSmithKline og satser seks milliarder kroner på bioelektronikk.


<p>X-FILES: Alphabet og Googles X-arm jobber med mye rart. Nå også hvordan elektriske impulser kan kurere sykdom.</p>

X-FILES: Alphabet og Googles X-arm jobber med mye rart. Nå også hvordan elektriske impulser kan kurere sykdom.

Verily, et av selskapene under Google og Alphabet, trår nå inn i et av de mest nytenkende feltene innen medisin, og satser 6 milliarder kroner i et joint venture med legemiddelgiganten GlaxoSmithKline.

Satsningen får navnet Galvani Bioelectronics, og skal forske på et eksperimentelt felt innen medisin/teknologi der biologi og elektronikk fusjoneres.

Verily ligger under Alphabet og Googles såkalte X-arm, der diverse teknologiselskaper blant annet satser på roboter, selvkjørende biler, droner og internett-tilgang for å nevne noe.

Galvani Bioelectronics skal eies 55 prosent av GSK og 45 prosent av Verily/Alphabet/Google, ifølge Recode.

Det medisinske feltet av bioelektronikken går kort fortalt ut på at forskerne kartlegger de elektriske impulsene som styrer mekanismer og funksjoner i menneskekroppen - og hvordan man kan overstyre disse når det går galt og kroppen blir syk.

Financial Times skrev mer om feltet i mars, les artikkelen her.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå