Googles største oppkjøp noensinne

IT-selskapet Google kjøper Doubleclick for 18 milliarder kroner.

Oppkjøpet er det største i Googles historie, og gir Google mulighet til å styrke sitt grep om reklamemarkedet på internett, skriver BBC.

Oppkjøpet kommer bare seks måneder etter at Google gjorde et annet megaløft, kjøpet av fildelingstjenesten YouTube for rundt 10 milliarder kroner.

Les også: Google sluker YouTube.

Doubleclick har spesialisert seg på å knytte sammen annonserør, mediebyråer og internettselskaper, og er det største selskapet innenfor internettannonsering i verden.

Les flere nyheter på E24.

Flere beiler

Google var ikke alene om å beile til Doubleclick - Microsoft, Yahoo og Time Warner skal alle ha vært interessert i å ta over selskapet.

- Et av våre viktigste mål har vært å gjøre markedsføring på internett bedre - det vil si mindre påtrengende, mer effektivt og mer nyttig, sier Google-gründer Sergey Brin til BBC.

- Sammen med Doubleclick vil Google gjøre internett mer effektivt for brukerne, annonsørene og medieselskapene, sier Brin.

Doubleclick er eid av private equity-firmaet Hellman & Friedman, som i 2005 betalte 1,1 milliarder for selskapet.

En gevinst på 2 milliarder dollar - eller nesten 12 milliarder kroner - gjorde det sikkert enklere for styret i Hellman & Friedman da det fredag sa ja til oppkjøpet.

På forsiden nå