– Vi har lyst til å revolusjonere arbeidslivet

Sondre Rasch og Fredrik Thomassen går i fotsporene til blant annet Airbnb og Dropbox når selskapet deres har blitt tatt opp i Y Combinator i Silicon Valley. Nå skal de også blogge for E24s gründerblogg.


<p><b>NY GRÜNDERBLOGGERE:</b> Sondre Rasch og Fredrik Thomassen har ankommet Silicon Valley.</p>

NY GRÜNDERBLOGGERE: Sondre Rasch og Fredrik Thomassen har ankommet Silicon Valley.

– Det er helt fantastisk! Føles ut som vi er i «the center of the universe». Vi har lyst til å bygge et kjempestort selskap som revolusjonerer arbeidslivet, sier Fredrik Thomassen (28).

Han og Sondre Rasch (28), møttes under studietiden på NHH. Nå har de kommet inn på ett av verdens mest anerkjente akseleratorprogrammer bare måneder etter de lanserte sin egen bedrift, Konsus. Nå er de med på Y Combinator i Silicon Valley.

Derfra kan E24s lesere følge gründerne på ferden videre gjennom Gründerbloggen. Og det kan bli spennende, for de to vet ikke helt selv hvor de står om noen måneder.

– Det er så mye imponerende mennesker her, man blir ydmyk, og får lyst til å stå på enda hardere, sier Sondre.

Politisk uenighet

De har ikke satt noen dato for å flytte tilbake til Norge, men vil fortsette å ha hovedkontoret i hjemlandet.

Det var politisk uenighet, mange diskusjoner, og interesse for økonomi og næringsliv som førte til gründerideen.

Fredrik beskriver seg selv som en typisk Arbeiderparti-mann, og Sondre har tilhørighet til Høyre. Han har til og med jobbet som rådgiver for Høyres stortingsgruppe.

Da de to møttes på Norges Handelshøyskole (NHH), kom de stadig tilbake til diskusjonen om hvordan arbeidslivet er i endring, og hvordan det vil og burde se ut i fremtiden.

Konsus

Nå har akkurat disse diskusjonene ført dem helt til Silicon Valley, med sitt bidrag til det nye arbeidslivet – Konsus.

– Mye endrer seg fort med internett. Det er spennende å se hvordan arbeid flytter seg fra faste stillinger, til å bli er oppgavedrevet. Det var her vi tenkte at vi kunne gjøre noe, sier Fredrik.

Konsus er et nettbasert frilanserbyrå. Kundene kan sende inn kontoroppgaver, som deles ut videre til frilansere i hele verden.

Selskapet har allerede store navn som DNV, If og Geelmuyden Kiese på kundelisten.

– Vi må tolke suksessen ut fra at folk betaler for det. Vi har vokst veldig fort de siste månedene, vi har faktisk fordoblet inntektene hver måned siden vi startet i august, fortsetter Fredrik.

– Vi har store selskaper som kunder allerede. Det har overrasket meg litt hvor fremoverlent norsk næringsliv er, sier Sondre.

Selskapet har om lag 35 skandinaviske prosjektledere, og rundt 50 frilansere.

– Det er vanskelig å spå hvor vi vil være ved utgangen av året. Vi håper å klare å holde en solid vekstrate, en million dollar i omsetning hver måned tror vi er innen rekkevidde, sier Fredrik.

 <p><b>SILICON VALLEY:</b> Fredrik Thomassen og Sondre Rasch forteller at de er meget inspirert etter bare noen dager i USAs tech-hovedstad. Her er de i Nordic Innovation House.<br/></p>

SILICON VALLEY: Fredrik Thomassen og Sondre Rasch forteller at de er meget inspirert etter bare noen dager i USAs tech-hovedstad. Her er de i Nordic Innovation House.

Foreløpig har de ikke tatt ut noe lønn selv.

– Nå handler det om å finansiere driften så billig som mulig. Vi tar ikke ut lønn selv, kjøper ikke inn store ting, betaler lav husleie. Vi lever på ris og nudler så lenge vi klarer, sier Fredrik.

De har fått med seg støtte fra Innovasjon Norge og håper at Silicon Valley-oppholdet skal gi nye investorer.

– Vi har hatt et veldig positivt møte med Innovasjon Norge, vi har fått hjelp av en trivelig kar i Bergen, som har vært en veldig god støtte, sier Sondre.

Ett av punktene på programmet hos Y Combinator er møter med investorer i California.

– Drømmen er å få en «home run» da. Selv om vi er fra Norge, skal vi også prøve å hevde oss i USA, sier Fredrik.

– Store suksesser

Gro Eirin Dyrnes, som leder Innovasjon Norges kontor i San Francisco, kjenner godt til Y Combinator.

– Det er sannsynligvis den mest anerkjente akseleratoren i verden, med svært store suksesser bak seg. Det er en stor anerkjennelse å bli godkjent for deres program, sier Dyrnes til E24.

Hun sier at dette programmet kan ha betydelig effekt for selskaper, spesielt på grunn av nettverket de blir presentert for.

– Så vidt vi kjenner til har det ikke vært med norske selskaper der tidligere, men to norske medgründere i amerikanske selskaper har vært med, sier Dyrnes.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå