Musks rørpost-prosjekt klar for avgjørende test

Høyhastighets-prosjektet til Tesla-gründeren, Hyperloop, er nå klar for en viktig test i Nevada-ørkenen.


<p><b>NEVADA:</b> Her ser man en testversjon av Musks høyhastighetsprosjekt i Nevada-ørkenen som skal testes i nærmeste fremtid.</p>

NEVADA: Her ser man en testversjon av Musks høyhastighetsprosjekt i Nevada-ørkenen som skal testes i nærmeste fremtid.

Tilbake i 2013 presenterte Elon Musk ideen for verden - transport av mennesker og varer gjennom gigantiske rør. Nå er prosjektet i ferd med å ta enda et nytt steg til å bli en realitet.

I Nevada-ørkenen gjør ingeniører seg nå klare for en avgjørende test av den fremtidsrettede teknologien som skal revolusjonere måten mennesker og varer transporteres.

Prosjektet utvikles av det Los-Angeles-baserte selskapet, «Hyperloop One». De gjør seg nå klare for å sende en 8,5 meter lang kapsel på ulike testbaner i forbindelse med en test av produktet. Prøvekjøringen skal finne sted de kommende ukene i Nevada, USA, sier en talsperson for prosjektet til Reuters.

Ulike testmetoder

Under forberedelsene av de kommende prøvene har selskapet lagt frem resultatet fra forrige gang de gjorde en lignende test. Samme sted, i Nevada-ørkenen, prøvde de 12. mai i år å kjøre en «Hyperloop One»-kapsel for første gang.

Den ble da holdt svevende over banen ved hjelp av magneter, hvor den svevde i 5,3 sekunder i et vakuumpakket rør, og ble målt i hastigheter opp mot 113 kilometer i timen.

Under en annen test selskapet utførte i fjor, kjørte de den på en utendørsbane for å se hva slags hastigheter som kan nås. Utendørstesting er en avgjørende måte å nå topphastigheter på.

Spesifikke detaljer på hvordan de kommende prøvene skal gjennomføres avsløres ikke, men målet er å nå hastigheter opp mot 402 kilometer i timen.

I bildet øverst i artikkelen kan man bak prøvekapselen se testbanen de kaller

 <p><b>DevLoop:</b> Bildet viser testkapselen inne i prøvebanen, "DevLoop". her i Nevada-ørkenen hvor prøvekjøringen skal foregå.</p>

DevLoop: Bildet viser testkapselen inne i prøvebanen, "DevLoop". her i Nevada-ørkenen hvor prøvekjøringen skal foregå.

for «DevLoop». 

Dette er Hyperloop

Infrastrukturen i Hyperloop er et nett av rør på bakken med lavt lufttrykk. Tanken er at den lave friksjonen skal gjøre det mulig for passasjerer å reise i kapsler i nær overlydshastighet i rørene. Kapslene skal drives av en elektrisk motor og luftkompressorer.

Det planlgges for både person- og godstransport, og målet er å nå en hastighet på opp mot 1200 kilometer i timen.

Musk mener at dette er en bedre måte å reise mellom storbyer, enn med høyhastighetstog.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå