Vil bygge «menneskelig rørpost» i Frankrike

Test-anlegg for hyperloop bygges i Toulouse.


<p><b>HURTIG:</b> Dersom Hyperloop oppnår hastighetene som det forespeiles vil man kunne reise 1.000 kilometer i timen raskere enn hva Flytoget gjør i dag.</p>

HURTIG: Dersom Hyperloop oppnår hastighetene som det forespeiles vil man kunne reise 1.000 kilometer i timen raskere enn hva Flytoget gjør i dag.

I luftfartsindustriens europeiske vugge, planlegges et 3.000 kvadratmeter test-anlegg for Hyperloop-teknologi.

Det var Hyperloop Transportation Technologies (HTT) som tirsdag presenterte de nye planene, skriver teknologinettstedet Techcrunch.

Myndighetene i Toulouse legger til rette for at selskapet kan ta i bruk et anlegg ved den gamle militærflyplassen Francazal. Her skal det jobbes med prototyper, og det er muligheter for testing i områdene rundt den nedlagte flyplassen.

HTT er ett av to selskaper som jobber med å utvikle teknologien og ideen som ble gitt bort av Elon Musk i 2013. Det andre selskapet er Hyperloop One som har et test-anlegg i delstaten Nevada i USA.

Vil ha hjelp av de beste

– Mengden talent i regionen vil hjelpe oss å ansette noen av de skarpeste hjernene innen rom- og luftfart, uttalte HTT-sjef Dick Ahlborn i forbindelse med presentasjonen.

Videre la Ahlborn trykk på at de ønsker å koble seg til lokale partnere i regionen med kunnskap og løsninger som Hyperloop kan dra nytte av.

(saken fortsetter under bildet.)

 <p><b>I BYBILDET:</b> SLik ser Hyperloop for seg sitt nye transportmiddel. «Rørene» ses til høyre i bildet.</p>

I BYBILDET: SLik ser Hyperloop for seg sitt nye transportmiddel. «Rørene» ses til høyre i bildet.

Avtaler på plass

Meldingen om det nye anlegget kommer under en uke etter at det ble klart at selskapet har signert en intensjonsavtale om å bygge Hyperloop mellom Bratislava i Slovakia og Tsjekkias nest største by Brno. Det skal også sees på mulighetene for å bygge videre til Praha.

HTT fikk på plass en avtale med myndighetene i Slovakia allerede i fjor sommer, og da ble det informert om at en fungerende Hyperloop kan føre reisende fra Bratislava til Wien på cirka åtte minutter.

Toppfarten skal være estimert til 1.200 kilometer i timen.

Selskapet hevder også å ha på plass en avtale med Abh Dhabi og at det jobbes med en avtale med Melbourne i Australia.

Hyperloop

Det var i 2013 at Tesla-gründer Elon Musk presenterte hyperloop-ideen.

–Hyperloop er en blanding av et Concorde-fly, en elektrisk kanon og et air hockey bord, uttalte Musk.

Utviklingen av prosjektet kom som en reaksjon på planene om å bygge høyhastighetstog i California, et tog som ikke vil kunne gå raskere enn omlag 350 kilometer i timen.


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå