ICE-eier satser på mobilmarkedet i Brasil

Telekomselskapet AINMT har inngått en samarbeidsavtale med et amerikansk selskap for å få innpass i det brasilianske markedet. Avtalen åpner for en milliardinvestering fra AINMTs side.


<p>Illustrasjonsbilde av Jesus-statuen som overser Maracanã stadion i Rio de Janeiro i Brasil.</p>

Illustrasjonsbilde av Jesus-statuen som overser Maracanã stadion i Rio de Janeiro i Brasil.

E24 presiserer: I en tidligere versjon kunne det fremstå som at AINMT fusjonerer med NII Holdings i USA. Det stemmer ikke. De to selskapene har inngått en avtale som gjør at AINMT kommer inn på eiersiden i den brasilianske mobilvirksomheten til NII.

Holdingselskapet AINMT Holdings AB, som blant annet eier det norske mobilselskapet ICE, utvider nå virksomheten sin til Brasil gjennom en eierpost i mobiloperatørne Nextel Brazil, ifølge en pressemelding.

Selskapet har fra før telekomvirksomhet i Norden og Asia.

Satsingen skjer ved at AINMT i første omgang kjøper 30 prosent av Nextel Brazil, som i dag eies av det amerikanske selskapet NII Holdings Inc, som er børsnotert på Nasdaq-børsen i New York.

– Partnerskapet er ventet å gi Nextel Brazil en betydelig økning i kapital som vil revitalisere virksomheten og gjøre det mulig å gjennomføre en vekststrategi som  NII ikke kunne finansiert alene, skriver AINMT.

AINMT investerer 50 millioner dollar (om lag 420 millioner kroner) for en 30 prosent eierandel i Nextel Holdings, og AINMT vil i tillegg ha en opsjon for å investere ytterligere 150 millioner dollar (1,3 milliarder kroner) for å øke eierandelen til 60 prosent, ifølge avtalen. Denne opsjonen må benyttes innen januar 2018.

Amerikanske NII vil også bidra med kapital til det brasilianske selskapet i henhold til avtalen mellom de to.

For ICE-eier AINMT betyr avtalen at selskapet nå utvider sin satsing på mobil i fremvoksende markeder. Nextel opererer i dag et 3G- og 4G-nett i Brasil med 2,9 millioner kunder. Ifølge AINMT har Nextel allerede i dag den høyeste snittinntekten per kunde (ARPU) i Brasil.

AINMT finansierer investeringen i Brasil gjennom en emisjon, som er garantert av selskapets eksisterende investorer, inkludert amerikanske Access Industries. Emisjonen gjennomføres til en kurs på 110 kroner per aksje.

Gjennomførte restrukturering

NII Holdings var en gang den internasjonale delen av det amerikanske mobilselskapet Nextel Communications før det ble skilt ut og byttet navn. Selve Nextel ble en del av det amerikanske mobilselskapet Sprint i 2005.

NII Holdings har tidligere vært involvert i mobilmarkedene i en rekke land, men har solgt seg ut og har de siste årene vært gjennom en restruktureringsprosess under konkursbeskyttelse.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå