Ikke i himmelen over ny nettsky

Hverken markedet eller IT-ekspertene er i himmelen over Apples siste lansering.

IKKE IMPONERT: Apple-sjef Steve Jobs trosset sykmeldingen for å introdusere selskapets neste satsinger, blant dem iCloud. Men hverken markedet eller IT-eksperter jubler.
IKKE IMPONERT: Apple-sjef Steve Jobs trosset sykmeldingen for å introdusere selskapets neste satsinger, blant dem iCloud. Men hverken markedet eller IT-eksperter jubler.

Da Apple-sjef Steve Jobs lanserte selskapets nyvinninger i San Francisco mandag, responderte markedet med å sende aksjekursen ned.

- Det har lenge vært rykter om iCloud-satsingen og innholdet i det, så det var ikke så veldig overraskende. Men det de kommer med vil ha stor innvirkning på industrien og hva konkurrentene - spesielt Google - kommer med, sier IT-analytiker Espen Torgersen i Carnegie.

LES OGSÅ: Dette er Apples nye hovedkontor

Ikke imponert

Kollega Peder Strand i SEB Enskilda er ikke særlig imponert over iCloud-satsingen.

- Min generasjon er vel ingen store eiere av musikk. Vi bruker Spotify og sånt, og vi har ikke behov for å eie musikk. Jeg ble ikke slått i bakken av dette, sier Peder Strand. iCloud er navnet på Apples nettsky-konsept. Musikk, filmer og filer lagres digitalt på nettet, og brukerne får tilgang på innholdet fra alle Apple-enhetene så lenge man er på nett. Men ideen er langt ifra ny:

- Amazon, Google og Microsoft har produkter som bruker nettskyen til ekstern lagring av musikk. Det nye er at dette fungerer innen Apple-universet som en sømløs affære hvor du har alt tilgjengelig uansett, sier redaktør Tore Neset i ITavisen.

Ny trend

Neset tror imidlertid at Apple kan være i ferd med å skape en ny «iPod»-trend:

- Det som er viktig er at Apple igjen finner opp hjulet på nytt. Det er mange som har streamingtjenester som Spotify og WiMP, hvor du har musikken over alt. Mange forventer nå at Apple vil gjøre nettskyen mer allmenn, slik de gjorde med mp3-spilleren sin. Da iPoden kom, fikk den et løft og ble en allmenn greie, sier Neset.

Google har lansert Google Music og Amazon har en egen nettskyspiller, men Apple satser også på at film blir en viktig del av iCloud.

 

 

Les flere nyheter på E24

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå