Instagram med direktemeldinger

Den populære bildedelingsappen Instagram introduserte en ny funksjon i dag.

<p><b>PRESENTERTE NYHET:</b> Kevin Systrom viste fram Instagram Direct for første gang, på en pressekonferanse på Manhattan nå i dag.<br/></p>

PRESENTERTE NYHET: Kevin Systrom viste fram Instagram Direct for første gang, på en pressekonferanse på Manhattan nå i dag.

Den nye funksjonen, kalt Instagram Direct, er en direktemeldingstjeneste som lar brukerne sende bilder og videoer direkte til venner - uten at andre får tilgang.

Det meder Business Indsier, som overvar pressekonferansen i New York, hvor den populære bildedelingstjenesten som har 150 millioner brukere, presenterte nyheten i ettermiddag norsk tid.

Det er ingen opplysninger om geografiske begrensninger i den nye funksjonen, som trolig vil bli tilgjengelig også hos de norske Instagram-brukerne - i hvert fall etter det E24 forstår.

Send til venner

Med den nye ordningen skal det være mulig å sende personlige bildemeldinger til venner. I dag må de dele bildene dine med alle som bruker tjenesten.

For at noen skal kunne ta imot en direktemelding, så må de også være tilsluttet Instagram, og dere må begge følge hverandre.

Om noen du ikke følger på Instagram prøver å sende deg en melding, vil du få en beskjed om dette - og et spørsmål om du vil akseptere å motta meldingen.

(...artikkelen fortsetter under bildet)

<p><b>PRESENTASJON:</b> Instagrams Kevin Systrom viset fram den nye funksjonen, hvor du kan sende direktebeskjeder til enkeltpersoner, eller en utvalgt gruppe på opp mot 15.<br/></p>

PRESENTASJON: Instagrams Kevin Systrom viset fram den nye funksjonen, hvor du kan sende direktebeskjeder til enkeltpersoner, eller en utvalgt gruppe på opp mot 15.

I den nye funksjonen skal det også være mere plass til å skrive tekst enn i dagens løsning.

Nyvinningen kommer en uke etter at Twitter innførte en bildedelingsfunksjon mellom følgere, og som en kontring mot det store oppsvinget direktemeldingsapper som Snapchat og WhatsApp har fått den siste tiden.

I motsetning til Snapchat, som den nye løsningen utvilsomt ligner på, så vil ikke beskjedene i Instagram Direct forsvinne av seg selv etter en stund, skriver CNBC.

Instagram eies av Facebook, som lenge har jobbet med å etablere en velfungerende direktemeldingstjeneste.

- Ikke for å spamme

Instagrams toppsjef, og medgründer, Kevin Systrom sier ideen bak den nye funksjonen er å la brukerne kunne starte diskusjoner rundt enkeltbilder.

- For oss er kommunikasjon kjernen, ikke nødvendigvis fotografering, uttaler han til storavisen New York Times.

- Hele ideen er å sende «øyeblikk» til hverandre, uttaler Systrom, som legger til at han tror den nye tjenesten kan bli populær hos alt fra barnefamilier til lærere. Sistnevnte gruppe kan bruke ordningen til å dele informasjon med sine elever, mener han.

- Det handler ikke om å spamme alle du kjenner, men å dele øyeblikk med venner.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå