Mener brennende Samsung-telefoner vil gi iPhone 7-salgsløft

Samsungs globale tilbakekalling av flaggskipet Galaxy Note 7 kan vise seg å være en skikkelig gavepakke til Apple, mener ekspert. Samsungs største rival lanserer trolig nye telefoner onsdag kveld.


<p>GAVEPAKKE: Samsungs globale tilbakekalling av Galaxy Note 7 er en gavepakke til Apple, som lanserer nye iPhone-modeller dager etter skandalen. Bildet viser toppsjef Tim Cook under utviklerkonferanse i California fra juni 2015.</p>

GAVEPAKKE: Samsungs globale tilbakekalling av Galaxy Note 7 er en gavepakke til Apple, som lanserer nye iPhone-modeller dager etter skandalen. Bildet viser toppsjef Tim Cook under utviklerkonferanse i California fra juni 2015.

Onsdag 7. september er dagen mange Apple-entusiaster lenge har ventet på. Dette er dagen Apple skal lansere sin nye iPhone 7 og iPhone 7 Plus. IT-giganten har allerede fått hjelp fra uventet hold, nærmere bestemt fra deres største konkurrent Samsung.

Forrige uke ble det nemlig klart at den sørkoreanske elektronikkprodusenten besluttet å gjennomføre en global tilbakekalling av flaggskipmodellen Galaxy Note 7. Det skjedde etter flere meldinger om at den ferske modellen har tatt fyr.

Kundene som har bestilt Note 7 har fått mulighet til å kansellere bestillingen, eller bytte til et tilsvarende Samsung-produkt.

Dårlig timing for Samsung

Tilbakekallingen skjedde på det som trolig er verst tenkelig tidspunkt for elektronikkselskapet – kun dager før lanseringen av nye iPhone-modeller.

Samsung har ikke gått ut med hvor mye tilbakekallingen vil koste, men toppsjef Koh Dong-Jin har uttalt at kostnadene vil bli «hjerteskjærende».

Nå kan det også se ut som at Apple forbereder seg på å sko seg på rivalens nederlag. Apple skal ha oppjustert bestillinger av komponenter til sine nye telefoner med 10 prosent i kjølvannet av tilbakekallingen, ifølge Digitimes.

Apple lanserer sine nye telefoner onsdag fra klokken 19.00 norsk tid.

Ekspert: – Samsung har gått på en undervannsmine

Teknologiekspert Magnus Brøyn i byrået Coxit PR er ikke i tvil om at tilbakekallingen vil sende iPhone-salget oppover.

– Det vil det utvilsomt gjøre. Samsung har jo gått på en skikkelig undervannsmine. De trodde de skulle ta innersvingen på Apple ved å lansere vanntette Note 7 før iPhone 7, men nå har det motsatte skjedd, sier Brøyn til E24.

Han tror tilbakekallingen kan bli skjebnesvanger for Samsung.

– Én ting er de direkte kostnadene i forbindelse med tilbakekallingen, men en annen ting er langtidsskadevirkningen av at det sås tvil om kvaliteten i deres produkter, sier han.

 <p>SKJEBNESVANGERT: Teknologiekspert Magnus Brøyn tror Samsungs tilbakekalling av Galaxy Note 7 kan bli skjebnesvangert for selskapet. Her avbildet under Elekronikkbransjens messe tidligere i år.</p>

SKJEBNESVANGERT: Teknologiekspert Magnus Brøyn tror Samsungs tilbakekalling av Galaxy Note 7 kan bli skjebnesvangert for selskapet. Her avbildet under Elekronikkbransjens messe tidligere i år.

Han forteller at det lenge har vært en tvekamp mellom Apple og Samsung når det gjelder lanseringstidspunkt for nøkkelmodeller.

– Det sitter nok en gjeng i Cupertino (der Apples hovedkvarter ligger, journ. anm.) nå som smiler litt skjevt. Kanskje vil de også nevne dette indirekte under presentasjonen til Apple, sier han og tilføyer:

– Kanskje får vi høre i kveld at det er «One more thing: This phone will not explode!».

Mange Note-eiere vil bytte til iPhone

En undersøkelse utført av Market Strategies viser også at nær halvparten av dagens Galaxy Note-eiere vurderer å bytte til iPhone 7, skriver Betanews.

– Nesten halvparten (45 prosent) av dagens Galaxy Note-eiere er mer interessert i den nye iPhone-modellen enn andre Samsung-produkter. Med så mange interesserte kunder er Apple velposisjonert til å ta kunder fra Samsungs Galaxy Note 7, skriver Market Strategies.

Det er ventet at Apples nye iPhone vil komme uten vanlig hodetelefoninngang. Da Samsung lanserte Note 7 benyttet selskapet anledningen til å komme med et stikk til konkurrenten ved å gjøre et stort poeng ut av at modellen vil være utstyrt med lydplugg.

Nå kan muligens Apple få siste stikk i duellen mellom de to elektronikkgigantene.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå