Killengreen var sterkt uenig i nødnett

Tidligere politidirektør Ingelin Killengreen sier at sterk uenighet om utbygging av nytt nødnett var avgjørende for at hun sluttet i stillingen.

<p><b>KRITISK:</b> Tidligere politidirektør Ingelin Killengren sier synet på nytt nødnett var en viktig faktor da hun ga seg i stillingen.<br/></p>

KRITISK: Tidligere politidirektør Ingelin Killengren sier synet på nytt nødnett var en viktig faktor da hun ga seg i stillingen.

Nødnettsprosjektet er beregnet å koste 6 milliarder kroner, og Killengreen mente at slike enorme summer heller burde brukes på andre IKT-investeringer som politiet trengte sårt, melder Aftenposten.

Hun viser i sin forklaring til Gjørv-kommisjonen til at politidirektoratet fryktet avlytting og at hun heller ville ha et nett som kun var konstruert for intern kommunikasjon i politiet.

– Nå det først var gjort, kunne man bygge opp systemet slik at det samhandlet med de andre nødetatene, sier Killengreen. Hun er i dag departementsråd i Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD).

Les også: 

På forsiden nå