Huawei: Vil fortsette med sikkerhetsoppdateringer til eksisterende enheter

Googles brudd med Huawei betyr ikke at de eksisterende telefonene vil slutte å bli oppdatert.


<p>MISTER ANDROID: Kommende Huawei-telefoner vil bli levert uten tilgang til Google-tjenester. Men eksisterende enheter vil fortsatt bli oppdatert, ifølge Huawei.</p>

MISTER ANDROID: Kommende Huawei-telefoner vil bli levert uten tilgang til Google-tjenester. Men eksisterende enheter vil fortsatt bli oppdatert, ifølge Huawei.

– Huawei vil fortsette våre sikkerhetsoppdateringer og ettersalgstjenester til alle eksisterende Huawei- og Honor-smarttelefoner samt nettbrett som allerede har blitt solgt eller fortsatt er på lager på verdensbasis, opplyser Huawei Norges kommunikasjonssjef Erik Thomas Ganer til E24.

– Vi vil også fortsette å utvikle et trygt og bærekraftig programvareøkosystem som vil gi den beste opplevelsen for alle brukere globalt.

Google kutter samarbeid

Etter at USA satt Huawei på den såkalte «Entity»-listen forrige uke, ble det forbudt for amerikanske selskaper å drive handel med den kinesiske telekomkjempen uten en egen godkjennelse.

Google har uttalt at de retter seg etter pålegget og at de er i ferd med å gjennomgå konsekvensene.

Ifølge Reuters har Google blokkert sine tjenester for Huawei og fjernet selskapets Android-lisens. I praksis vil det bety at kommende Huawei-modeller blir levert uten tilgang til Googles tjenester som Gmail, YouTube, Google Maps og andre.

På den offisielle Twitter-kontoen har Android presisert at tjenester som Google Play og sikkerhet fra Google Play Protect vil fortsette å fungere på eksisterende Huawei-enheter.

Bloomberg skriver at også Intel, Broadcom og Qualcomm – tre av verdens ledende leverandører av prosessorer – kutter samarbeidet med Huawei. 

Spionasje-anklager

Huawei, som er verdens største leverandør av telekomutstyr, har møtt motstand i mange land, i forbindelse med vurdering av om de skal være med å bygge ut 5G-nettverk.

USA mistenker statsspionasje og har bedt sine NATO-allierte om ikke å bruke selskapet teknologi.

Før helgen ble det kjent at Huawei ønsker å inngå en «no spy»-avtale med Norge, der de skriver under på at de aldri vil gi informasjon til noen myndigheter, inkludert Kina.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå