«Kryptokatter» skaper problemer for bitcoin-utfordrer

Digitale katter selges for opptil 1 million kroner i nytt spill. Det gir trøbbel for kryptovalutaen ethereum. 


<p><b>POPULÆRE:</b> Interessen for de såkalte kryptokattene har eksplodert siden lanseringen for noen uker siden.</p>

POPULÆRE: Interessen for de såkalte kryptokattene har eksplodert siden lanseringen for noen uker siden.

I slutten av november ble CryptoKitties lansert, et blockchain-basert spill som går ut på å kjøpe digitale katter som man senere kan parre for å lage en ny generasjon katter.

De digitale kattene kan i tillegg bare samles på, eller selges til høystbydende. Alt som omhandler kjøp og salg av kattene må man bruke kryptovalutaen ethereum til.

Spillet ble lansert for 200 utvalgte under den amerikanske høytiden thanksgiving for to uker siden, og ble sluppet ut til massene forrige uke. 

Det er USA-baserte Axiom Zen som står bak spillet som har blitt svært populært.  

Som alt annet med «krypto» i navnet i disse dager, har salget av krypto-katter tatt helt av, og totalt er det solgt katter for 6,7 millioner dollar (55,4 millioner kroner) på en uke, skriver CNBC. Det tilsvarer 41.000 unike krypto-katter. 

Den dyreste «katten», skal ha blitt solgt for 246,93 ether, noe som tilsvarer 116.758 dollar, altså rett i underkant av 1 million norske kroner, ifølge TechCrunsh. Men spillet har også en bakside. 

Skaper trøbbel

– Det skaper et etterslep i transaksjonene, sier Josh Olszqwicz, skribent for Brave New Coin til Business Insider.

Som følge av den store mengden transaksjoner i spillet har det skapt forsinkelser i ordinære ethereum-transaksjoner. 

Datamengden spillet forbruker har enkelt å greit blitt for stor. Ifølge CNBC utgjorde spillet 13,5 prosent av energibruken i ethereum onsdag. 

– Populariteten for krypto-katter passer inn i eufomanien vi ser andre steder i kryptovaluta-verdenen. Det føles veldig som hypen rundt Candy Crush som hjalp King Entertainments IPO tilbake til toppen av sin æra i midten av 2014, sier Peter Atwater, som studerer markedssegmentet og leder Financial Insyghts, til nettstedet. 

Om det er hårballer som har gjort at det er krøll på systemet, er foreløpig ikke kjent. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå