Legger 500 millioner dollar på bordet for lisens i Myanmar

Total investeringsramme på 1 milliard dollar.

<p><b>SATSER:</b> Telenor og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas satser stort i Myanmar.<br/></p>

SATSER: Telenor og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas satser stort i Myanmar.

Telenor har i dag undertegnet en avtale med regjeringen i Myanmar om en landsdekkende telekommunikasjonslisens. Lisensen omfatter frekvenser i 900MHz og 2,1GHz-båndene og gjelder i 15 år.

Telenor venter å lanserer tjenester i landet innen åtte måneder.

- Vi har passert en milepæl med undertegningen av denne landsdekkende lisensavtalen med regjeringen i Myanmar. Dette markerer starten på en spennende reise i Myanmars utvikling, som Telenor vil støtte gjennom å levere mobiltjenester i verdensklasse og drive ansvarlig forretningspraksis av høy standard, slik vi gjør i alle våre markeder, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en kommentar.

God forretningsmulighet

Den totalt investeringsrammen, da definert som lisensavgift pluss akkumulerte tap inntil oppnådd positiv operasjonell kontantstrøm, ventes å bli på rundt én milliard dollar. Av dette utgjør lisensbeløpet 500 millioner dollar. Telenor har som mål å oppnå et positivt brutto driftsresultat (EBITDA) i landet innen tre år.
Telenor tar sikte på dekke 90 prosent av befolkningen i landet i løpet av fem år.

- Med en befolkning på rundt 60 millioner der mindre enn ti prosent har tilgang til mobile tjenester, representerer Myanmar en god forretningsmulighet for Telenor. Telenor-konsernet vil bygge på sin globale og regionale erfaring i å etablere Telenor Myanmar som en sterk massemarkedsoperatør, heter det i meldingen fra Telenor.

LES OGSÅ:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå