Nå får du ny Facebook-profil

Nå er oppussingen av verdens største nettsamfunn ferdig.
BLIR NY: Facebook har gitt brukerne ny profilforside.
BLIR NY: Facebook har gitt brukerne ny profilforside.

Nå kan du teste det nye Facebook.

En av nyhetene er at man under navnet på profilen vil finne en kort presentasjon.

- Dette skal være med å bryte isen i samtaler med ny venner på nettstedet og gi en rask oppdatering til gamle kjente, skriver utvikler Josh Wiseman på Facebooks egen blogg.

Bilder sier mer

En samling av nylig taggede bilder er plassert under den korte oversikten som forteller hvem man er.

- Det finnes ofte ingen bedre måte å bli kjent med en person på enn gjennom bilder. I mitt tilfelle kan man se bilder fra min forlovelse og bryllup, fortsetter Wiseman.

Bildevisningene har også fått seg et betydelig løft. Nå skal brukerne kunne søke i bildene raskere. Søk på venner har også blitt gitt et løft. Søk på hjemsted og skole er noen av mulighetene.

Familie og venner får også mer en sentral plass i det nye designet. Man kan fremheve familiemedlemmer og andre personer som er viktige i livet. Nettstedet skal også gi en bedre oversikt over ting man har til felles med vennene man har på nettstedet.

Det var i begynnelsen av oktober Facebook bekreftet ryktene om oppussingen med å innkalle til en pressekonferanse.

Les mer:

Fra 1.200 til 500 mill

I Norge er i dag nesten 2,5 millioner nordmenn registrert med profil på Facebook, viser nettstedets egne tall. I sommer passerte nettstedet 500 millioner brukere på verdensbasis.

Nettstedet ble startet av Mark Zuckerberg, med hjelp fra Andrew McCollum og Eduardo Saverin, i februar 2004 under navnet "The Facebook". Zuckerberg var student ved Harvard University, og nettstedet var ment som et internt nettverk for universitetsstudenter. De ville lage et verktøy som skulle gjøre det lettere for studenter å holde kontakten med hverandre.

I løpet av det første døgnet hadde 1.200 Harvard-studenter registrert seg som brukere, og i løpet av den første måneden var halvparten av studentene medlemmer.

Klikk her for å følge E24 på Facebook

Les flere nyheter på E24 Media

På forsiden nå