Nå kan du mikse deg en drink med smarttelefonen

Nå kan du få drinken urørt av menneskehender.

For noen kan den pratsomme bartenderen vær et ork, mens andre synes det er hyggelig å slå av en prat med den som serverer deg noe i glasset.

Om bord på kjempecruiseskipet «Quantum of the Seas» fikk den førstnevnte gruppen endelig sitt tilbud.

For i skipets «Bionic Bar» var det i forrige uke to roboter som ordnet med godt i glasset til gjestene.

Robot-debut

For sist onsdag hadde «Makr Shakr», som robotsystemet heter, sin debut som automatisert bartender.

Systemet gjør at bargjesten, eller brukeren om du vil, bestiller drinkene sine via en app på smarttelefonen eller nettbrettet.

Og på skjermene i Bionic Bar kunne man se den nøyaktige ventetiden for nye bestillinger og menyen som inkluderer de klassiske «Long Island Iced Teas» og «Cosmopolitan» til de mer sofistikerte variantene.

Robotene kan også lage spesiallagede drinker hvor kundene selv velger hva og hvor mye som skal i glasset.

Holder oversikt

Og får de som ikke helt vet å bestemme seg, viser skjermene i baren de mest populære drinkene til enhver tid, forteller Forbes som var om bord under da systemet debuterte sist onsdag.

Ifølge en pressemelding fra selskapet Mark Shakr, som har utviklet den automatiske bartenderen, er det hele et eksperiment for å se hvordan mennesker håndterer nye muligheter som roboter og digital utvikling gir.

For å gjøre robotene så «ekte» som mulig etterlignende de bevegelsene til den italienske koreografen Marco Pelle som ble filmet og deretter programmert inn i robotene.

Selskapet påpeker at systemet i fremtiden også kan holde oversikt over hvor mye de forskjellige gjestene drikker. Dermed bidrar systemet, mener folkene bak, til at man i større grad enn menneskelige bartendere til ansvarlig alkoholbruk i baren.Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå