Kameramobil lar deg bestemme blenderåpning og lukkertid

Torsdag kommer Nokias nye storsatsning, kameramobilen Lumia 1020 med 41-megapikslers kamera.

<p><b>NY GENERASJON:</b> Finske Nokia er i ferd med å slippe en ny generasjon av Lumia-telefonen. Den skal angivelig ha tidenes beste kamera på en mobil.<br/></p>

NY GENERASJON: Finske Nokia er i ferd med å slippe en ny generasjon av Lumia-telefonen. Den skal angivelig ha tidenes beste kamera på en mobil.

Kameramobilen lar deg stille fokus manuelt og bestemme blenderåpning og lukkerhastighet selv. Og med en bildeoppløsning på 41 megapiksler slår den knockout på alle konkurrenter, melder NTB.

Til sammenligning har Iphones nyeste utgave åtte megapiksler og Samsung Galaxy S4 har et kamera med 14 megapikslers oppløsning.

Følg aksjen på E24 BØRS

Tidenes beste kamera

Det finske mobilselskapet håper den nye smarttelefonen skal kunne konkurrere med langt mer suksessfulle rivaler som Apple og Samsung, skriver Dagens Næringsliv.

Nokia har mistet betydelig med markedsandeler etter at smarttelefonene kom, og er desperate etter å ta tilbake hegemoniet (se relaterte artikler nederst i denne saken).

Nokia har som på de tidligere Lumia-telefonene samarbeidet med Microsoft om utviklingen av kamerateknologien, og telefonen bruker operativsystemet Windows.

Lanseres i morgen?

Modellen blir ventelig lansert i New York torsdag, og vil trolig være i alminnelig salg i USA og andre større markeder i løpet av måneden, melder nettstedet The Verge.

Nettstedet Windows Phone Central har bilder av den nye telefonen, som skal komme i svart og gult.


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå