Hydro: Nesten normal drift igjen etter angrepet

Selskapet sier at det fremdeles er for tidlig å si hvor mye angrepet har kostet dem.


<p>Finansdirektør Eivind Kallevik under en pressekonferanse i forrige uke.</p>

Finansdirektør Eivind Kallevik under en pressekonferanse i forrige uke.

I en oppdatering mandag skriver Hydro at de nesten er oppe i normal drift igjen nesten en uke etter de fortalte at de var rammet av et dataangrep.

De skriver at det er for tidlig å si noe om hvor lang tid hele arbeidet vil ta, og hvor stor kostnaden rundt angrepet vil være.

– Vår første respons var å isolere enheter, og sørge for at viruset ikke skulle spre seg. Så jobbet vi med å finne ut hvordan vi kunne finne kur, som gjorde at vi kunne begynne å rense servere og datamaskiner, sier finansdirektør Eivind Kallevik.

Stort arbeid

– Nå er vi på tidlig stadium av gjenoppbyggingen. Vi vil gradvis bli ført tilbake til normal tilstand, sier Kallevik.
Selskapet gjentar nok en gang at de har anmeldt angrepet til politiet, og at saken er under etterforskning av Kripos. De samarbeider også med relevante myndigheter, blant annet Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

Jo De Vliegher, leder av Information Systems i Hydro, understreker hvor stort og komplekst arbeidet med å sikre datasystemene har vært.

Alle PC-er og servere

Alle PC-er og servere i selskapet gjennomgås, renses for skadevare og gjenopprettes, etter strenge retningslinjer, ifølge meldingen.
– Trygg og sikker gjenoppbygging av Hydros it-system er vår øverste prioritet, mens vi også gjør vårt beste med å begrense omfanget for Hydros kunder, leverandører og andre partnere, sier De Vliegher.

Det er fremdeles ikke kjent når dataangrepet startet, eller hvor lenge angriperne har hatt tilgang til datamaskiner eller servere hos Hydro.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå