Kripos åpner etterforskning av dataangrepet mot Hydro

De kjenner foreløpig ikke til andre hendelser med samme skadevare i Norge.

Kripos åpner etterforskning av dataangrepet mot Hydro, ifølge en pressemelding. Dette skjer etter at selskapet anmeldte saken i dag.

Det var tirsdag morgen det ble kjent at Hydro er rammet av et cyberangrep, med løsepenger som uttalt mål.

– Politiets jobb er på samme måte som ved annen alvorlig kriminalitet å få kartlagt den straffbare handlingen best mulig, med sikte på å straffeforfølge de som står bak, sier politiadvokat Knut Jostein Sætnan i Kripos i pressemeldingen.

Internasjonalt

Kripos skriver at de så langt ikke er kjent med at et har vært flere tilfeller med den samme skadevaren i Norge, og at dette er noe de nå forsøker å kartlegge med sine samarbeidspartnere.

– Vi henter også inn informasjon fra andre land, for å hente erfaringer fra mulige andre lignende dataangrep i utlandet. Vi kan per nå ikke si noe om hvem som står bak angrepet mot Hydro, skriver Kripos.

Samarbeid

Tirsdag ble det kjent at  Hydro jobbet tett med Nasjonal sikkerhetmyndighet, som også delte informasjon med PST Kripos og E-tjenesten. Europol bekreftet også tirsdag at de er kjent med angrepett og samarbeider med Kripos.

– Vi har i dag meldt angrepet til politiet. Vi har ingen tidslinje for når vi vil være helt oppe å gå igjen. Det viktigste for oss har vært å finne årsaken og roten til angrepet, sa finansdirektør Eivind Kallevik under en pressekonferanse onsdag.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå