Omstridt internettlov vedtatt i Tyrkia

Det tyrkiske parlamentet vedtok onsdag en lov som øker statens kontroll over internett. Det bekymrer opposisjonen og menneskerettighetsgrupper.

<p><b>VEDTOK INTERNETTLOV</b>: Mange mener internettloven Tyrkia nå har innført er et nytt angrep på ytringsfriheten fra statsminister Recep Tayyip Erdogan (bildet) og hans regjering. <br/></p>

VEDTOK INTERNETTLOV: Mange mener internettloven Tyrkia nå har innført er et nytt angrep på ytringsfriheten fra statsminister Recep Tayyip Erdogan (bildet) og hans regjering. 

Forslaget ble vedtatt etter en flere timer lang debatt, der opposisjonen blant annet karakteriserte loven som «sensur» av internett.

Lovteksten gir det statlige teleselskapet TIB blant annet mulighet til å blokkere nettsider hvis de har «fornærmende» innhold og uten at det foreligger en rettslig kjennelse i forkant.

Loven kommer i tillegg til store begrensninger på internett som ble innført i 2007.

Mange kritiserer loven som et nytt angrep på ytringsfriheten fra statsminister Recep Tayyip Erdogan og hans regjering. Erdogan gjør for tiden alt han kan for å begrense en korrupsjonsetterforskning mot noen av hans nærmeste allierte.

Jussprofessor Yaman Akdeniz ved det private Bigli-universitetet i Istanbul kaller loven «orwelliansk».

– Dette vil ta Tyrkia bort fra EU og muligens noen steg nærmere Kina når det kommer til internettpolitikk, sier han. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå