Rapport: Russisk gruppe forbereder hacking for å spionere på Senatet i USA

Den samme russiske hackergruppen som brøt seg inn i Demokratenes epostsystem i USA, planlegger å hacke og spionere på Senatet, ifølge et sikkerhetsfirma.


<p><b>SPIONERT PÅ:</b> Senatsmedlemmer i USA kan bli spionert på av russisk hackergruppe. Her ser vi Kapitol-bygningen i Washington.</p>

SPIONERT PÅ: Senatsmedlemmer i USA kan bli spionert på av russisk hackergruppe. Her ser vi Kapitol-bygningen i Washington.

Hackergruppen, kjent som Fancy Bear og Pawn Storm, har de siste månedene begynt å legge grunnlaget for en spionasjekampanje mot Senatet, heter det i en rapport fra datasikkerhetsfirmaet Trend Micro.

– De er fortsatt svært aktive i arbeidet med å danne grunnlag for å påvirke folkeopinionen igjen, sier sikkerhetsforsker Feike Hacquebord i Trend Micro.

– De leter etter informasjon som de kan lekke senere, sier Hacquebord.

Senatets datasikkerhetskontor har avvist å kommentere rapporten.

Hacquebord sier han har avslørt en rekke mistenkelige nettsteder som ser ut som Senatets interne epostsystem. De falske nettstedene har som formål å lokke til seg senatorer i den tro at de logger seg på det interne epostsystemet og ble etablert i juni og september i fjor, opplyser Hacquebord.

Trend Micro avslørte i fjor falske nettsteder som samlet inn epost fra daværende presidentkandidat Emmanuel Macrons valgkampapparat i Frankrike. To måneder senere ble det lekket private eposter fra Macrons stab.

Amerikansk etterretning har tidligere uttalt at gruppen i 2016 prøvde å påvirke presidentvalget i USA. Gruppen er blitt utpekt som utøveren av dataangrep mot Det demokratiske partiet og kilden til lekket informasjon som var politisk skadelig for Hillary Clinton.

Gruppen har også blitt koblet til forsøk på å stjele informasjon fra flere tusen personer i mange ulike land, ifølge datasikkerhetsfirmaet Secureworks.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå