Rekordresultat ga 10% stup for Apple-aksjen

Rekordbra kvartalsresultat til tross, pessimistiske prognoser og sjefens helse gjorde at Apple-aksjen tok et stup i går.

			Apple-sjef Steve Jobs lanserer 3. april iPad, men skal allerede nå være klar til å lansere sin neste nysatsning.
Apple-sjef Steve Jobs lanserer 3. april iPad, men skal allerede nå være klar til å lansere sin neste nysatsning.

Apple hadde en omsetning på 7,5 milliarder dollar i andre regnskapskvartal. Det er 2 millarder og 28 prosent mer enn i tilsvarende periode i fjor. Driftsresultatet som steg fra 1,2 i fjor til 1,5 milliarder i år, dollar er rekordhøyt.

Likevel stupte aksjen etter resultatframleggelsen med hele10 prosent til 149,10 dollar, skriver Finansavisen.

Årsaken skal være dårligere utsikter for neste kvartal og tvil om helsetilstanden til Apple-sjef Steve Jobs.

Steve Jobs sier i en pressemelding at Apple "ferdigstiller flere nye, fantastiske produkter som skal lanseres de neste månedene".

Reprise

Selskapet forventer imidlertid selv lavere inntjening i neste kvartal sammenlignet med det forrige. Den estimerte inntjeningen på 1 dollar per aksje er likevel ikke lavere enn hva selskapet forventet også for forrige kvartal, skriver Finansavisen.

- Det virker som om Apple alltid slår analytikernes forventninger under kvartalsframleggelser. Samtidig varsler de gjerne dårligere resultater for neste kvartal slik at kursen likevel faller, men ved neste framleggelse av kvartalstall overgår de forventningene igjen og slik fortsetter det, skriver LakeView-sjef Scott Rothbort i sin blogg.

Les også:

Til forsiden

På forsiden nå