Putin satser på Bitcoin-konkurrent

Den russiske presidenten ser store muligheter for nye forretningsmodeller gjennom kryptovalutaen Ethereum.<p><b>HAR TRO PÅ KRYPTO:</b> Vladimir Putin ser store muligheter gjennom kryptovalutaen Ethereum. Her under et intervju med Megyn Kelly.</p>

HAR TRO PÅ KRYPTO: Vladimir Putin ser store muligheter gjennom kryptovalutaen Ethereum. Her under et intervju med Megyn Kelly.

Ethereum er verdens nest største kryptovaluta etter Bitcoin. Russlands president Vladimir Putin skal være interessert i å ta i bruk den digitale valutaen, skriver Bloomberg.

Forrige uke møtte Putin Vitalik Buterin, som er mannen bak Ethereum, under St. Petersburg Economic Forum. Han skal støtte Buterins planer om å bygge kontakter med lokale partnere for å implementere den såkalte blockchain-teknologien i Russland, ifølge en uttalelse på statlige nettsider.

Blockchain-teknologien er den underliggende teknologien i alle kryptovalutaer, og flere mener teknologien vil bli svært viktig i årene som kommer, også til annet bruk enn i valutaer.

– Den digitale økonomien er ikke en egen industri, det er grunnlaget for å lage helt nye forretningsmodeller, sa Putin under det økonomiske møtet.

Prøves ut av sentralbanken

Russlands sentralbank har allerede begynt å ta i bruk blockchain-teknologien i Etherum som del av et pilotprosjekt for internettbetalinger, og for å verifisere data med långivere, sa visesentralbanksjef Olga Skorobogatova under møtet i St. Petersburg.

Hun utelukker heller ikke at Ethereum-baserte teknologi kan benyttes for å utvikle en nasjonal virtuell valuta for landet.

– Blockchain kan ha samme effekt på forretninger som fremveksten av internett en gang hadde. Det vil endre forretningsmodeller og fjerne mellommenn som kontorfunksjonærer, sier rådgiver Vlad Martynov i The Ethereum Foundation til Bloomberg.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå