Her er Samsungs nye flaggskip

Skal redde elektronikkgiganten etter skandalen med Galaxy Note 7.


<p><b>SLIK SER DEN UT:</b> Den nyeste modellen fra Samsung, Galaxy S8, har blant annet ansiktsgjenkjenning og en ny taleassistent, kalt Bixby.</p>

SLIK SER DEN UT: Den nyeste modellen fra Samsung, Galaxy S8, har blant annet ansiktsgjenkjenning og en ny taleassistent, kalt Bixby.

Lanseringen av Galaxy S8 er antakelig en av de viktigste noensinne for Samsung. Den sørkoreanske elektronikkgiganten har det siste året gått fra skandale til skandale, etter at den forrige storlanseringen, Galaxy Note 7, bokstavelig talt gikk opp i røyk. I tillegg møter Samsung tøff konkurranse om markedsandeler fra de store aktørene Apple og Huawei.

Onsdag ettermiddag viste Samsung frem sin nye toppmodell for første gang.

Lanserer «Bixby»

Galaxy S8 kommer i to modeller med forskjellige skjermstørrelse, Galaxy S8, hvor skjermen er 5,8 tommer stor, og Galaxy S8+, med en skjerm på 6,2 tommer.

Av nye funksjoner er blant annet ansiktsgjenkjenning og irisgjenkjenning. Telefonen åpnes med en fingerleser på baksiden, og har et kamera som tar tolv megapiksler store bilder.

Modellen har også sin egen talestyrte assistent, lik konkurrenten Apple sin «Siri», bare at denne heter Bixby og skal for eksempel kunne gi deg informasjon om en bygning du tar bilde av og anmeldelser av restauranter i nærheten. Bixby forstår engelsk og koreansk.

Samsung lanserer Galaxy S8 måneder før Apple er ventet å komme med sin nyeste iPhone, påpeker CNBC. Flere analytikere som CNBC har snakket med roser telefonens innovative design og teknologiske kapasitet, og forventer høye salgstall.

Samsungs visepresident for mobilmarkedet i Europa, Jean-Daniel Ayme, innrømmer at det har vært en utfordring at folk går lei av å kjøpe ny telefon med det samme utseendet.

– Vi har derfor besluttet å ta et stort steg og endre designet, sier Ayme til CNBC.

Note 7 ga milliardtap

Det har vært knyttet stor spenning til lanseringen av Galazy S8 etter skandalen med Galaxy Note 7, som ble trukket tilbake fra markedet kort tid etter lanseringen, etter at flere telefoner tok fyr. Det som skulle bli en flaggskipslansering endte med tap for mange milliarder dollar.

Daglig leder i Intelis og telekomanalytiker Salvador Baille tror en vellykket lansering av Galaxy S8 kan få forbrukerne til å glemme selskapets forrige skandalelansering.

– Nå satser de for fullt på S8. Skaden fra de brennende batteriene er midlertidig, og merkevaren er fortsatt sterk. Det ser vi blant annet på den store oppmerksomheten de får rundt slike lanseringer, sa Baille til E24 tidligere onsdag.

Baille mener den nye taleassistenten Bixby vil bli viktig.

– Dette er viktig for Samsung, fordi alle de andre store økosystemene har slike assistenter. Apple har Siri for å øke brukervennligheten, Amazon har en assistent for å selge mer og Google har sin for å kunne målrette reklamen bedre, sier han.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå