«Norsk» teknologi skal hjelpe Samsung ut av krisen

Den sørkoreanske teknologigiganten har slitt i motvind denne høsten, men håper å rette opp både inntrykk og inntekter med kunstig intelligens.


<p><b>MÅ LEVERE:</b> Ifølge analytikere og eksperter er Samsung avhengige av å få et løft med de nye Galaxy-modellene etter marerittet med Galaxy Note.</p>

MÅ LEVERE: Ifølge analytikere og eksperter er Samsung avhengige av å få et løft med de nye Galaxy-modellene etter marerittet med Galaxy Note.

Nylig offentliggjorde Samsung at de kommer til å integrere taleassistenten «Viv» i sine Galaxy S8-modeller.

Viv skal løse hverdagsoppgaver, og bruker ifølge utviklerne kunstig intelligens for å løse mer kompliserte oppgaver enn hva digitale assistenter som Apples Siri og Alphabets Google Assistant i er i stand til i dag.

Bak Viv står halvt norske Dag Kittlaus, som også var en av nøkkelpersonene bak «Siri» som ble solgt til Apple i 2010. I 2014 uttalte han til teknologimagasinet Wired at Siri er det første kapittelet i en mye lengre og større historie.

Viv ble for første gang presentert på Techcrunch Disrupt-konferansen i New York i mai, og blir nå et av Samsungs våpen kampen om å vinne tilbake folkets tillit, og øke inntektene etter en svært turbulent høst.

Blir essensiell

 <p><b>TRENGER EN OPPTUR:</b> Telekom-analytiker Salvador Baille mener Samsung er avhengige av at selskapets neste flaggskip-telefon blir en suksess.</p>

TRENGER EN OPPTUR: Telekom-analytiker Salvador Baille mener Samsung er avhengige av at selskapets neste flaggskip-telefon blir en suksess.

Verdens største produsent av smarttelefoner måtte trekke flaggskipsmodellen Galaxy Note 7 helt fra markedet etter at de ikke klarte å løse batteriproblemene som førte til at telefonene tok fyr.

Selskapet satser nå på at Galaxy S8- modellene skal gi teknologigiganten et etterlengtet løft.

Det mener telekoman-alytiker i Arthur D. Little, Salvador Baille, er helt nødvendig.

– Suksessen av S8 blir essensiell for Samsung fordi Samsung Electronics har vært Samsungs største profittmaskin de siste årene. Da S6 ikke ble den suksessen man forventet var resultatet en bølge av omorganiseringer og sparetiltak i konsernet, sier han.

Kan bli sjanseløse

Ifølge Baille har Samsung lenge hatt aspirasjoner om å bygge et eget internettøkosystem, og at kunstig intelligens er helt nødvendig for å få dette til.

Han er dog ikke sikker på om det er nok til at Samsung får rettet opp skadene som Note-skandalen har påført selskapet denne høsten.

– Samsung har ikke noe valg dersom de vil fortsette å være trofaste til økosystemstrategien. Det er ikke sikkert at Viv blir nok til å gi Samsung medvind igjen, men uten AI (Artificial Intelligence/kunstig intelligens journ.anm.) kan de være sjanseløse om noen få år.

Fra Apple til Samsung

I oktober ble det kjent at Samsung hadde kjøpt Viv Labs, og at selskapet planlegger og inkorporere Viv i en bred portefølje av sine produkter.

– Samsung tilbyr oss en unik mulighet til å levere en enkelt samtaleløsning til verdens apper og tjenester på tvers av en diversifisert rekke produkter på en global skala, uttalte Kittlaus, ifølge Marketwatch, da oppkjøpet ble kjent.

Samsungs S8 modeller forventes å komme på markedet i første kvartal 2017.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå