Søstrene Hilde og Janne snekret psykolog-app ved kjøkkenbordet

Stadig flere nordmenn lager apper som lover å hjelpe brukerne med helserelaterte problemer. Helseapper kan være en gullgruve, ifølge tysk undersøkelse.

<p><b>SAMARBEID:</b> Hilde Amundsen (t.h.) har sammen med sin søster Janne Ekeberg Amundsen (t.v.) utarbeidet appen Mindfit.<br/></p>

SAMARBEID: Hilde Amundsen (t.h.) har sammen med sin søster Janne Ekeberg Amundsen (t.v.) utarbeidet appen Mindfit.

Hilde Amundsen lanserte fredag i forrige uke «Mindfit», en app som er laget i samarbeid med hennes søster Janne Ekeberg Amundsen, som er psykologspesialist. 

Appen skal være en slags «psykolog i lomma».

<p><b>STØTTE:</b> Gründeren sier at applikasjonen ikke kan erstatte en psykolog for de som er syk, men kan være en god støtte for folk som har en tung tid.<br/></p>

STØTTE: Gründeren sier at applikasjonen ikke kan erstatte en psykolog for de som er syk, men kan være en god støtte for folk som har en tung tid.

Topplisten

Etter tre dager i salg ligger den på topplisten over mest kjøpte apper i App Store, og snart skal den lanseres internasjonalt.

Søstrene kan være blant de heldige app-grunderne som kan tjene godt. En  rapport fra det tyske analyseinstituttet Research to guidance, konkluderer nemlig med at innektene på helseapper kommer til å stige mye i årene som kommer.

For 2013 er de globale inntektene for helseapplikasjoner til mobiltelefoner beregnet til 2,4 milliarder dollar, altså over 14 milliarder norske kroner. 

I rapporten kommer det imidlertid frem at de samlede inntektene som denne typen applikasjoner genererer, innen 2018 vil stige til 26 milliarder dollar, over 155 milliarder norske kroner, på verdensbasis.

Det gjelder da ikke bare applikasjoner for pasienter, men også for fagfolk.

Egne erfaringer

Ideen til Mindfit kom etter at Hilde Amundsen hadde hatt en tung periode. Hun fikk hjelp av psykolog, men også fra selvhjelpsbøker for å komme seg opp igjen.

- Jeg fant mange selvhjelpsverktøy som hørtes lure ut, men som jeg ikke klarte å gjennomføre. Og jeg snakket med flere som hadde det på samme måte. Da tenkte jeg at det var et behov der, sier Amundsen.

Sa opp jobben

Samtidig jobbet Amundsen som webredaktør og hadde en tanke om at hun trengte nye utfordringer.

- Jeg sa opp jobben da jeg søkte penger, forteller hun.

Det var høsten 2012 hun hadde funnet ut hvordan produktet skulle være, og søkte penger fra Innovasjon Norge. Selve utviklingen av appen begynte i mai 2013, i samarbeid med Klapp Media. 

Hjemmekontor

Nå har hun hjemmekontor på kjøkkenet i Trondheim, der hun ved siden av arbeidet med Mindfit driver med digital markedsføring. 

- Vi ønsker å hjelpe andre med å flytte fokus, sette grenser og få større mestringsfølelse på utfordringer i hverdagen. En viktig del av dette programmet er å registrere positive opplevelser og erfaringer, sier Amundsen.

- Denne registreringen er viktig for å trene opp mestringsfølelsen, slik at man takler de positive og negative tingene i livet bedre, legger hun til.

Appen kan brukes alene, eller som et supplement i et behandlingsforløp.

- Det er ikke slik at vi anbefaler appen kun til de som går til psykolog, snarere tvert i mot, sier Amundsen.

Hun legger til appen ikke kan erstatte en psykologbehandling.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå