Norges største bank: - Vi skrur av intranett i januar

Norges største bank skroter intranett-løsningen sin – og satser i isteden på infoflyt gjennom verdens største sosiale nettverk.


<p><b>SKAL BLI INTRANETT:</b> En ny Facebook-løsning skal bli intranett i DNB. Løsningen har også innpass hos flere større internajsonale bedrifter, blant annet RBS og Heineken.</p>

SKAL BLI INTRANETT: En ny Facebook-løsning skal bli intranett i DNB. Løsningen har også innpass hos flere større internajsonale bedrifter, blant annet RBS og Heineken.

Facebook utvider nemlig horisonten, og sikter seg inn mot bedriftsmarkedet med en ny tjeneste kalt Facebook at Work.

Der skal selskapet kombinere sosiale medier med intranettjenester, og flere bedrifter verden over har allerede tatt tjenesten varmt imot. DNB følger nå blant annet etter ølgigant Heineken og bankkollega Royal Bank of Scotland i å benytte tjenesten.

Rundt 2.500 DNB-ansatte har prøvd tjenesten over en periode på tre måneder og ser flere forbedringer fra å bruke intranett.

– Det har forandret måten vi jobber på, og hvordan vi kommuniserer på internt, sier kommunikasjonsdirektør Even Westerveld i DNB.

Bytter ut

Facebook at Work skal erstatte intranettet som vi kjenner det i dag, og bytte det ut med en mer brukervennlig og interaktiv tjeneste, heter det fra Facebook selv.

 <p><b>DROPPER INTRANETT:</b> Even Westerveld, informasjonsdirektør i DNB.</p>

DROPPER INTRANETT: Even Westerveld, informasjonsdirektør i DNB.

De klassiske Facebook-funksjonene, som meldingstjenesten, «liker»-knappen og gruppeinndelinger er med i den nye satsingen, som ser nesten helt lik ut som den originale Facebook-siden mange millioner mennesker bruker hver eneste dag.

Men til tross for likheter, lover gigantselskapet at man skal kunne ha to helt separate profiler på begge tjenestene, og at ingen informasjon fra profilene blir koblet sammen med hverandre.

Man kan dermed opprette en Facebook at Work-profil uten å nødvendigvis være Facebook-bruker privat.

Testet av selskaper verden over

Even Westerveld i DNB sier til E24 at banken har besluttet å skru av sitt eksisterende intranettet i januar neste år, til fordel for Facebook at Work.

– Det er mye mer rom for å lage små videosnutter, og mye enklere å kommunisere toveis i stedet for en intranettside uten kommunikasjon. Det har også erstattet e-post til en viss grad fordi man kommuniserer i grupper på Facebook at Work.

Til tross for at DNB jevnt over er fornøyd med tjenesten, har det ifølge Westerveld vært en periode med prøving og feiling. Han sier banken har samarbeidet tett med Facebook gjennom pilotprosjektet for å gjøre tjenesten enda bedre.

– Facebook har vært opptatt av å utvikle verktøyet sammen med oss, og vi har forbedret ting som funksjonalitet og sikkerhet.

Også RBS har sagt seg fornøyd med Facebook at Work. Storbanken, som var den første banken i verden til å prøve ut prosjektet, skriver på sine hjemmesider at samarbeidet med Facebook at Work har gjort at det har blitt lettere å kommunisere med både kunder og kollegaer.

 <p><b>UTVIDER:</b> Facebook-sjef Mark Zuckerberg satser på Facebook at Work.</p>

UTVIDER: Facebook-sjef Mark Zuckerberg satser på Facebook at Work.

– Viktig å vurdere nøye

Fagdirektør for teknologi i Datatilsynet, Atle Årnes, synes at økt åpenhet og kommunikasjon på arbeidsplassen er positivt.

Han mener imidlertid at det kan være viktig for både arbeidstagere og arbeidsgivere å gå nøye igjennom brukervilkår og regler, for å være sikre på at man ikke takker ja til noe man ikke vil være med på.

– Først må arbeidsgiver foreta en nøye gjennomgang og vurdering av om virksomheten vil slippe en stor ekstern aktør inn på innsiden av bedriften. Det er også viktig at arbeidsgivere og arbeidstagere går nøye gjennom Facebook at Work Privacy Policy og ser om man kan godta vilkårene, sier Årnes til E24.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå