Over 100 millioner Linkedin-passord på avveie

Det sosiale nettverket LinkedIn ber sine brukere om å bytte passord etter at over 100 millioner passord som ble stjålet i 2012 har dukket opp på nettet.


<p><b>POPULÆRT:</b> Linkedin har i underkant av to millioner brukere i Norge, og mer enn 400 millioner på verdensbasis.</p>

POPULÆRT: Linkedin har i underkant av to millioner brukere i Norge, og mer enn 400 millioner på verdensbasis.

Da datainnbruddet først ble omtalt i 2012 opplyste LinkedIn at det var snakk om 6,5 millioner passord, men denne uken ble tjenesten gjort kjent med at omfanget var mye større.

– I går ble vi oppmerksom på et ekstra sett med data som akkurat hadde blitt offentliggjort og som angivelig er epostadressene og delvis skjulte passordkombinasjoner til over hundre millioner Linkedin-brukere fra det samme innbruddet i 2012, opplyser selskapets sikkerhetssjef Cory Scott i et blogginnlegg.

– Vi tar øyeblikkelige grep for å gjøre disse passordene ugyldige for de rammede kontoene, og vi vil ta kontakt med disse brukerne for å be dem om å nullstille passordene sine, sier han.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå