- Du starter ikke et musikkselskap for å bli søkkrik

Spotify-sjefen blir lei seg når han får kritikk fra musikere.

<p><b>BLIR TRIST:</b> Spotify-sjef Daniel Ek, her under et foredrag i San Francisco, er ikke enig i kritikken selskapet har fått fra musikere.<br/></p>

BLIR TRIST: Spotify-sjef Daniel Ek, her under et foredrag i San Francisco, er ikke enig i kritikken selskapet har fått fra musikere.

Flere profilerte musikere har i det siste gått til angrep på Spotify fordi de mener strømmetjenesten gir for lite tilbake til musikerne.

Det synes Spotify-gründer Daniel Ek er leit.

- Jeg blir trist av det, fordi du starter ikke et musikkselskap for å bli søkkrik. Vi betaler ut over 70 prosent av alle pengene vi tjener, så jeg svindler ikke noen, sier Ek til Financial Times.

LES OGSÅ: «Jonathan from Spotify»: - Vi skal bli en større del av ditt liv

Artister får betalt ved at Spotify-brukere strømmer sangene deres. Jo flere som strømmer sangen, jo mer får artistene betalt.

Artister mottar gjennomsnittlig 0,035 kroner per spilte sang på Spotify, ifølge avisen.

Det betyr at en sang som strømmes én million ganger på Spotify, drar inn 34.770 kroner. 

Fått kritikk

Radiohead-vokalist Thom Yorke er blant de kritiske røstene, og har tidligere uttalt at nye artister «ikke tjener en dritt» på Spotify.

Spotify argumenterer på sin side mad at de regner med å ha betalt én milliard dollar til rettighetshavere innen året er slutt. 

LES OGSÅ: Spotify-gründeren er forvist fra Googles kontorer

Sofie Grant, pressesjef i Spotify, har tidligere fortalt at selskapet arbeider for å gjøre tjenesten sin bedre for artistene.

- Vi jobber hele tiden med å gjøre Spotify til den mest artistvennlige musikktjenesten på markedet, og vi samarbeider med en rekke ulike artister om hvordan Spotify kan hjelpe til med å bygge opp deres karriere, sa Grant.

LES OGSÅ:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå