I hettegenser på vei til 500 mrd.-møte

Mark Zuckerberg går her inn til sitt livs mest verdifulle møte. Iført hettegenser.

HETTEGENSER: Mark Zuckerberg (27) ankommer her en tilstelning i forbindelse med børsnoteringen av Facebook. Dette vil gjøre Zuckerberg til en av verdens 50. rikeste personer.
HETTEGENSER: Mark Zuckerberg (27) ankommer her en tilstelning i forbindelse med børsnoteringen av Facebook. Dette vil gjøre Zuckerberg til en av verdens 50. rikeste personer.

Om du skulle i et møte som ville gjøre deg til en av verdens 50. rikeste, ville du tatt på deg dress? En dressskjorte kanskje?

Om du er Mark Zuckerberg - så er svaret nei.

Da Zuckerberg mandag ettermiddag møtte på «roadshow»-møtet knyttet til Facebooks børsnotering på Sheraton Hotel, stilte Facebook-lederen iført sin ikonisk hettegenser.

Og skulle børsnoteringen senere i mai gå omtrent som planlagt, vil Mark Zuckerbergs personlige formue være på omtrent 14 milliarder dollar.

Og etter børsnoteringen er Facebook ventet å ha en markedsverdi mellom 500 og 550 milliarder kroner.

Børsnotering

Nylig avslørte Facebook at det ønsker å selge aksjer i selskapet for 10,6 milliarder dollar, og aksjekursen er ventet å ligge mellom 28 og 35 dollar per aksje ved notering.

I alt legges 337,4 millioner aksjer ut for salg. Salget skal etter planen starte 18. mai.

Etter børsnoteringen er det ventet stor etterspørsel etter Facebook-aksjen i annenhåndsmarkedet, noe de fleste forventer vil føre til stor opptur på børs.

Mest verdifulle børsnotering

Prissettingen vil gjøre Facebook til det mest verdifulle nettselskap ved børsintroduksjonen.

Verdien av selskapet er vesentlig høyere enn da Google ble børsnotert i 2004.

Google dro inn 2 milliarder dollar (11,4 milliarder kroner) da selskapet ble notert i New York for åtte år siden.

- Vi aldri sett en it-notering av en slik grandios størrelse, sa Lise Buyer i rådgivningsbyrået Class V Group til nyhetsbyrået Reuters.

Buyer var med på børsnoteringen av Google.

6 milliarder i overskudd

Med børssøknaden fra Facebook, kjent som en «S-1», ble selskapets finansielle situasjon offentlig for første gang tidligere i år.

I S-1-papirene fremgår det at nettsamfunnet hadde 3,7 milliarder dollar (21,6 milliarder kroner) i inntekter i fjor - opp 88 prosent fra det foregående året.

Det skal ha gitt selskapet et overskudd på 1 milliard dollar, eller et overskudd på nesten seks milliarder kroner.

Mark Zuckerberg mottok 1,5 millioner dollar i lønn i fjor, og har en eierandel på 57,3 prosent av aksjene i Facebook.

Les også:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå