Regjeringen vil ta i bruk ny teknologi i drosjene

Pris beregnet via GPS-baserte mobilapplikasjoner, og ikke taksameter, er endringer som vurderes i Samferdselsdepartementet.


<p>KAN FÅ NY TEKNOLOGI: Representanter fra drosjenæringen og Samferdselsdepartementet møttes for å diskutere å endre måten prisen beregnes på.</p>

KAN FÅ NY TEKNOLOGI: Representanter fra drosjenæringen og Samferdselsdepartementet møttes for å diskutere å endre måten prisen beregnes på.

Det kom fram i et møte mellom representanter fra drosjenæringen og Samferdselsdepartementet mandag. Statssekretær Tom-Christer Nilsen (H) i Samferdselsdepartementet sier at det er viktig for regjeringen å legge til rette for et effektiv og velfungerende drosjemarked, som er tilpasset de store endringene som bruk av ny teknologi medfører.

– Vi ønsker å se på løsninger som fjerner taksameterkravet ved at pris skal kunne beregnes via GPS-baserte mobilapplikasjoner, sammen med nye krav om prisopplysninger som styrker passasjerenes interesser. Vi skal også vurdere om det kan foretas endringer i regelverket for drosjesentraler og organiseringen i næringen, samt muligheten for en oppheving av kravet om at drosje skal være hovederverv for løyvehaver, sier Nilsen.

I tillegg vurderes det også å åpne for at flere kan drive med samkjøring. Regjeringen vil ikke foreslå å oppheve behovsprøvingen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå