Minst 45 basestrasjoner kneblet av uværet: – Ekstraordinært

Minst 45 basestasjoner er kneblet av fredagens uvær på Østlandet. Telenor sier «mange» mobilkunder er rammet.


<p><b>STERKE VINDKAST:</b> Det er ikke bare strømnettet og mobilnettet som kneler. I Oslo har de kraftige vindkastene gjort at stillaser faller ned.</p>

STERKE VINDKAST: Det er ikke bare strømnettet og mobilnettet som kneler. I Oslo har de kraftige vindkastene gjort at stillaser faller ned.

Det ugjestmilde været byr på kraftige vindkast og har bidratt til strømbrudd flere steder.

Tidlig i ettermiddag begynte flere av Telenors basestasjoner på Østlandet å settes ut av spill, opplyser pressevakt Roald Orheim til E24.

De siste timene har det blitt flere.

– Ekstraordinært

Rett før klokken 19 er situasjonen følgende:

  • 15 Telenor-basestasjoner er nede i Østfold
  • 13 er nede i Akershus
  • Og fem basestasjoner er nede i Hedmark

– Det er uvanlig mange basestasjoner som er satt ut. Dette er ekstraordinært, sier Orheim til E24.

Samtlige basestasjoner er nede som følge av strømbrudd.

I tillegg opplyser konkurrent Ice at tolv av deres basestasjoner var nede for telling i 18.45-tiden.

Hafslund: – Omfattende skader

– Disse er hovedsakelig i Østfold, men det er også noen ute av drift i Akershus og Hedmark, sier kommunikasjonsdirektør Reynir Johannesson til NTB.

Hafslund signaliserer at det vil ta sin tid å utbedre strømproblemene, ettersom uæret har forårsaket «omfattende skader i strømnettet.»

De melder om at totalt 80 høyspentledninger har blitt slått ut av drift, hvorav 10 var gjennopprettet i 20-tiden fredag kveld.

– Dette er en av de største feilsituasjonene vi har opplevd i vårt nett. Antall høyspentfeil er på høyde med uværet «Dagmar» i 2011, fremholder Hafslund i en uttalelse.

Mange rammet

Telenor tør ikke anslå hvor mange mobilkunder som er berørt, og viser til at mobilbrukere kontinuerlig flytter seg mellom basestasjonene.

– Men det er mange, sier Orheim.

Basestasjoner har reservestrøm tilgjengelig, men denne varer ikke lenge og er en mager trøst i perioder med lengre strømbrudd, slik Østlandet opplever fredag.

Tidligere på dagen var også fem basestasjoner på Hvaler nede, men her har strømmen omsider kommet tilbake, opplyser Telenor.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå