Telenor gjør tidenes mobiloppgradering

Telenor skal over de neste årene gjøre den største oppgraderingen av det norske mobilnettet noensinne.

			SMARTTELEFONER: Microsoft lager operativsystemer for telefoner blant annet fra Samsung og Motorola. Her vises et utvalg smarttelefoner fra forskjellige merker.
SMARTTELEFONER: Microsoft lager operativsystemer for telefoner blant annet fra Samsung og Motorola. Her vises et utvalg smarttelefoner fra forskjellige merker.

"Dette er den største fornyelsen av det norske mobilnettet vi noen gang har foretatt, og skaper et solid fundament for videreutvikling av tjenester og tjenestekvalitet i Telenors mobilnett. Hovedmålet er å gi våre kunder bedre og mer innovative tjenester over hele landet. Med bedre, mener vi både kapasitet, hastighet og stabilitet," sier leder av Telenor Norge, Ragnar Kårhus i en pressemelding.

Oppgraderingen er så stor at den forutsetter styregodkjennelse, som ennå ikke er på plass.

Gjennom oppgraderingen skal alle basestasjoner kunne formidle 2G, 3G/UMTS og 4G/LTE - som er de tre siste generasjonene av mobilnettet.

"Leverandørskiftet medfører også en digitalisering ved at hele radionettet og kjernenettet løftes over på en IP-basert plattform," skriver Telenor i meldingen.

Seks års avtale

Telenor har gått utenlands for å finne leverandører til den store investeringen. Til å bygge ut radionettverket har Telenor valgt Huawei, mens Starent Networks skal stå for utrullingen av mobilt kjernenett.

Avtalen med de to er over seks år.

Teknisk kvalitet, troverdighet i forhold til omfattende utskiftning av utstyr, samt kommersielle betingelser trekkes av Telenor frem som det avgjørende for valg av partnere.

"Huawei har dessuten utviklet et meget spennende konsept der samarbeidspartnere trekkes tett inn i utviklingen av fremtidens tjenester og infrastruktur. Samarbeidet i dette innovasjonssenteret trakk også opp i totalvurderingen, og gir oss mulighet til å videreutvikle vår rolle som en ledende mobilaktør og legge premisser for teknologiutviklingen," sier Kårhus.

Hold deg oppdatert på alle slags økonominyheter hos E24.

På forsiden nå