Telia legger ned Chess-kontoret: 60 ansatte rammes

Telia har besluttet å legge ned mobilselskapet Chess sitt kontor i Bergen og flytte alt over til Trondheim og Oslo. 60 ansatte får nå valget mellom å flytte eller finne seg en annen jobb.<p><b>BLIR MED VIDERE:</b> Sjef i mobilselskapet Chess, Arve Andreassen, fortsetter i jobben selv om mobilselskapet nå flyttes til Telias kontorer i Oslo og Trondheim. Han blir selv boende i Bergen.</p>

BLIR MED VIDERE: Sjef i mobilselskapet Chess, Arve Andreassen, fortsetter i jobben selv om mobilselskapet nå flyttes til Telias kontorer i Oslo og Trondheim. Han blir selv boende i Bergen.

Mobilselskapet Telia varsler tirsdag at de gjennomfører en større omorganisering av virksomheten sin i privatmarkedet.

Selskapet tilbyr i dag mobiltjenester under merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Chess i det norske markedet, og nå rammes Chess av endringene.

Hele virksomheten til Chess, som i dag er basert i Bergen, skal utover høsten flyttes til Telias kontorer i Oslo og Trondheim. Dermed rammes 60 ansatte, som får valget mellom å bli med på flyttelasset til Trondheim eller Oslo, eller å slutte.

Selskapet skriver at de 60 ansatte som rammes og som eventuelt «ikke ønsker å flytte vil bli ivaretatt profesjonelt gjennom karriereomstillingsprogram og tilbud om sluttavtaler for å sikre økonomisk trygghet».

– En tøff dag

– Det er en tøff dag for mange kollegaer, og jeg og min ledergruppe vil i de kommende dagene ha tett oppfølging med våre medarbeidere. Vi skal sørge for at vi opprettholder fokuset på våre fantastiske kunder slik at vi fremdeles lager de beste kundeopplevelsene i tiden fremover, sier Chess-sjef Arve Andreassen.

Chess samler nå virksomheten sin sammen med resten av Telia-systemet i Oslo og Trondheim.

– Markedet og våre kunders atferd endrer seg kontinuerlig. Derfor forenkler vi organiseringen og samler fagmiljøene tettere for å styrke oss på flere strategiske viktige områder, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.

 <p>Administrerende direktør i Telia Norge, Abraham Foss.</p>

Administrerende direktør i Telia Norge, Abraham Foss.

– Vi har full forståelse for at dette er en tung beskjed å få for kollegaer som har stått på og gjort en fantastisk jobb for Chess og kundene til Chess i mange år. Vi erkjenner at det er stor sannsynlighet for at vi mister mange dyktige kollegaer som opplever dette som krevende, men vi skal selvsagt gjøre vårt beste for at alle får en god og tett oppfølging i den videre prosessen, sier Foss videre.

Omorganiseringen er den andre store internprosessen knyttet til organisasjonen som Telia-sjef Abraham Foss har satt i gang siden han tok over. I 2015 kuttet selskapet 100 stillinger i Norge i forbindelse med oppkjøpet av Tele2s norske virksomhet.

Chess-navnet overlever

Mens Telenor tidligere i år la ned hele sin Djuice-merkevare i forbindelse med lanseringen av Telenor Yng-abonnementene for unge, så velger Telia å la Chess-navnet leve videre.

Kundene skal derfor ikke merke at man nå samler virksomheten til Trondheim og Oslo.

Merkevarene OneCall og MyCall og deres ansatte blir ikke påvirket av omorganiseringen som nå kommer, får E24 bekreftet av kommunikasjonsdirektør i Telia Norge, Henning Lunde.

– Hva regner dere med å spare eller få i gevinster av denne planen?

– Det er tre grunner. Vi styrker konkurransekraften i privatmarkedet, vi styrker fagmiljøene våre og vi forenkler strukturen, sier Lunde, og understreker at dette ikke handler om at Chess ikke har prestert.

– Alle som jobber eller har jobbet i Chess i Bergen har gjort en fantastisk jobb i mange år.

– Regner dere med å ansatte nye folk hvis så å si ingen av de Chess-ansatte blir med videre eller tar dere det som en nedbemanning?

– Vi vil absolutt rekruttere nye medarbeidere i både Trondheim og Oslo, sier Lunde.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå