Telio sluker NextGenTel

Blir dobbelt så store i bredbåndmarkedet.

<p><b>FØRJULSHOPPING:</b> Erik Lunde og Telio tar over bredbåndselskapet NextGenTel fra TeliaSonera.<br/></p>

FØRJULSHOPPING: Erik Lunde og Telio tar over bredbåndselskapet NextGenTel fra TeliaSonera.

TeliaSonera Norge Holding AB har torsdag solgt sin heleide datterselskap NextGenTel til konkurrenten Telio.

Gjennom oppkjøpet vil Telio bli det norske markedets tredje største leverandør av  bredbånd (kabel/fiber) i det norske markedet og nummer to av xDSL bredbånd.

- Dette oppkjøpet representerer et skifte for Telio, og vi mer enn dobler vår størrelse samtidig som produktporteføljen utvides betydelig i det norske markedet, sier Eirik Lunde, Telio konsernsjef i en melding.

Les også: 


TeliaSonera kjøpte NextGenTel i 2006, og har operert selskapet som et datterselskap. Nå har svenskene imidlertid kommet til at de ikke er riktige eiere av selskapet.

- Etter en nøye vurdering av våre muligheter med NextGenTel har vi bestemt oss for å prioritere andre deler av vår virksomhet hvor vi tror vi kan oppnå høyere avkastning. Telia Sonera vil fortsette å serve våre kunder i Norge gjennom NetCom og Chess, sier Malin Frenning, direktør for Broadband Services i Telia Sonera.

TeliaSonera har benyttet Handelsbanken Capital Markets som finansiell rådgiver i forbindelse med salget, og vil motta 531 millioner kroner kontant, pluss 70 millioner kroner i Telio-aksjer når transaksjonen sluttføres.

TeliaSonera opplyser at det vil ta en goodwill-nedskrivning i årets fjerde kvartal på 1,6 milliarder svenske kroner.

I årets første ni måneder la NextGenTel frem et EBITDA-resultat på 118 millioner kroner av en omsetning på 693 millioner kroner.På forsiden nå