Øl-kjempe bestiller 800 Nikola-lastebiler

Anheuser-Busch' storbestilling får forhåndsbestillingene av Teslas semitrailer til å blekne.


<p><b>STORBESTILLING:</b> Anheuser-Busch bestiller 800 lastebiler fra Nikola.</p>

STORBESTILLING: Anheuser-Busch bestiller 800 lastebiler fra Nikola.

Produsenten av Budweiser-øl, Anheuser-Busch, kunngjør torsdag at de har reservert opptil 800 hydrogendrevne lastebiler fra Nikola Motor Company.

Bestillingen er en del av selskapets plan om å gjøre fraktflåten mindre avhengig av fossilt drivstoff innen 2025, skriver Reuters.

Nikola har fått inn forhåndsbestillinger til en verdi av rundt 9 milliarder dollar, tilsvarende 73 milliarder kroner, ifølge nyhetsbyrået.

– Hydrogen-elektrisk teknologi er fremtiden for logistikkoperasjoner, og vi er stolte av å lede an, sier konsernsjef Trevor Milton i en pressemelding.

I patentkamp

Anheuser-Busch har samtidig bestilt 80 lastebiler fra Nikolas konkurrent Tesla. De to selskapene har tatt kampen fra veien til rettssalen denne uken etter et søksmål fra Nikola om patentrettigheter.

Tesla Semi ble avduket i november i fjor, nærmere ett år etter at Nikola rullet ut sin hydrogen-lastebil.

Nikola og Tesla, begge oppkalt etter den serbiske oppfinneren, konkurrerer om å kapre en stadig økende andel kunder som ønsker å gjøre logistikkoperasjonene sine grønnere.

Norsk selskap med gyllen avtale

I november i fjor inngikk norske Nel Hydrogen en avtale med Nikola om å levere fyllestasjoner for hydrogen til lastebilene. I utgangspunktet omfatter avtalen to demostasjoner, men Nel fikk også retten til å bygge ut de første 16 fyllestasjonene for Nikola.

Nikola har på sikt planer om å bygge ut mer enn 700 fyllestasjoner i USA og Canada innen 2028, ifølge Reuters.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå