To tildelt kontrakt for digital postkasse

Både Digipost og e-Boks er blitt tildelt kontrakt for levering av digital postkasse.

<p><b>BEGGE VANT:</b> Både Posten og e-Boks vant kontrakten om levering av digital postkasse.<br/></p>

BEGGE VANT: Både Posten og e-Boks vant kontrakten om levering av digital postkasse.

– Vi er svært fornøyd med at vi har fått så gode tilbud at vi kan tildele to leverandører kontrakt om digital postkasse, sier direktør Ingelin Killengreen i Direktoratet for forvaltning og ITK (Difi).

Det har lenge vært jobbet med å få på plass en såkalt digital postkasse i Norge.

Dette innebærer en fellesløsning som hele offentlig sektor kan benytte for å sende brev til innbyggerne digitalt, i stedet for på papir. Det kan bety at du får alt fra selvangivelse til kommunale regninger elektronisk.

To søkte, begge vant

Både Digipost, som er Posten Norges' løsning, og e-Boks, som er dansk men med norske Nets som samarbeidspartner, har levert anbud å bli tilbyder av den digitale postkassen.

Valget fallt altså på begge de to søkerne.

- Leverandørene vil konkurrere om å få flest mulig til å velge deres postkasse. Det vil bidra til at flere velger en digital postkasse i løpet av kortere tid enn om bare én leverandør hadde fått kontrakt, sier Ingelin killengren i pressemeldingen som offentliggjør valget, sendt ut nå i ettermiddag.

- Vi ønsker å utnytte markedsaktørenes interesse i, og kompetanse til, å markedsføre løsningene, sier den tidligere politidirektøren.

Henrik Andersen, gründer og styreleder i e-Boks, var fredag meget fornøyd med å ha fått kontrakt.

- Vi er svært glade for at e-Boks nå får mulighet til å tilby en sikker, digital postboks til stat, kommuner og fylker i Norge, sier han i en uttalelse.

- Gjennom vårt nære samarbeid med offentlig sektor i Danmark har vi fått verdifulle erfaringer og bidratt til betydelige besparelser. Vi gleder oss til at norsk offentlig sektor tar i bruk vår velprøvde løsning slik at innbyggerne kan kommunisere med offentlig sektor på en enkel og effektiv måte.

E24 gjennomførte for litt siden et større intervju med Andersen om e-Boks' planer for satsningen i Norge.

Posten Norge var også fornøyde.

I en melding sendt ut sier konsernsjef Dag Mejdell følgende:

- Vi er glade for å ha blitt valgt i hard konkurranse med andre utenlandske leverandører. For Posten betyr dette at vi også i en digital fremtid skal distribuere post til det norske folk.

Posten vant meldingstjeneste

Digipost fra Posten Norge vant også fram når det gjelder meldingstjenesten, hvor posten fra det offentlige sorteres og sendes videre til den digitale postkassen innbyggeren har valgt.

Med én meldingsformidler blir det kun ett tilkoblingspunkt for avsenderne. Her var det konkurranse med også Strålfors og irske Escher Group. Posten Norge ble altså valgt.

– Posten hadde det beste tilbudet på meldingsformidlertjenesten og vant kontrakten i skarp konkurranse med de to andre leverandørene. e-Boks ga det beste tilbudet på digital postkasse. Det er tydelige krav til meldingsformidleren om å behandle de to postkasseleverandørene likt, sier Killengreen.

Starter opp straks

Difi har stilt en rekke absolutte krav som leverandørene må oppfylle. Det er særlig på områdene sikkerhet og funksjonalitet det har vært obligatoriske krav. Samtlige leverandører har oppfylt disse kravene. Gjennom forhandlingene har det også vært lagt vekt på brukervennlighet og kvalitet. Leverandørene har levert inn forbedrede tilbud i flere runder og til slutt ble pris utslagsgivende.

– Alle tilbudene har vært av svært god kvalitet og oppfylt våre krav på en god måte. Derfor har vi kunnet legge stor vekt på pris. Det vil koste virksomheten under én krone å sende et vanlig brev digitalt gjennom vår løsning. Offentlig sektor betaler om lag en milliard kroner per år i porto, så her er innsparingspotensialet stort, sier Killengreen.

Det løper nå en ordinær klagefrist etter anskaffelsesreglene.

Kontraktene skal etter planen signeres 21. mars. Da starter etableringsprosjektet umiddelbart.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå