Trippel pris for iPhone-forsikring

iPhone-mobiler blir så ofte ødelagt at prisen på å forsikre dem nesten tredobles. Nå dropper Morten Golimo forsikringen.

<p>DÅRLIG NYTT: I dette brevet gir Chess beskjed til Morten Golimo om at prisen på iPhone-forsikring øker fra 32 til 89 kroner per måned.</p>

DÅRLIG NYTT: I dette brevet gir Chess beskjed til Morten Golimo om at prisen på iPhone-forsikring øker fra 32 til 89 kroner per måned.

«Endelig en forsikring som er skreddersydd for deg som sverger til iPhone!» skriver mobilselskapet Chess på sine nettsider.

Morten Golimo (56) føler ikke noe stort «endelig». For ham betyr den nye forsikringen at prisen øker fra 32 til 89 kroner per måned.

– For meg blir det en prisøkning på 178 prosent, over natten. Kan de virkelig dokumentere at iPhone-skadene har blitt nesten tre ganger så dyre sånn helt plutselig? sier Golimo.

Chess sin mobilforsikring leveres av Codan Forsikring.

Tåler mindre

Informasjonssjef Mari Bræin Faaberg i Codan forteller at de har sett seg nødt til å skille ut iPhone i et eget forsikringsprodukt.

– Det ser rett og slett ut til at iPhone tåler mindre enn andre telefoner. I tillegg er hvert enkelt skadetilfelle mye dyrere. Det er ikke mulig å bytte ut enkeltdeler, så derfor må hele telefonen byttes, forklarer Faaberg.

iPhone-forsikringen dekker også fuktskader og uhell, noe den billigste forsikringen ikke gjør. Ønsker du samme vilkår som iPhone-forsikringen med en annen telefon, koster det 69 kroner måneden.

Hos Telenor koster det 99 kroner måneden å forsikre en iPhone, mens alle andre telefoner koster 39 kroner.

– Det er rett og slett mye flere skadesaker på iPhone. Da er det ikke riktig at de andre mobileierne skal være med på å betale for iPhone-skadene, sier avdelingsleder Torun Hjertholm i Tennant Forsikring, som leverer forsikring til Telenor-kunder.

NetCom tilbyr mobilforsikring fra Codan. Her koster det billigste forsikringsalternativet 40 kroner måneden – for alle unntatt iPhone-eiere. iPhone-forsikring koster 89 kroner måneden.

Les flere saker på E24

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå