Omstridt taxiapp utlyser tre stillinger i Oslo

Uber søker Oslo-sjefer, selv om tjenesten ikke ennå er lovlig i Norge.

<p><b>DROSJETJENESTE:</b> Gjennom applikasjonen Uber kan man bestille drosjeturer fra privatpersoner flere steder i verden.<br/></p>

DROSJETJENESTE: Gjennom applikasjonen Uber kan man bestille drosjeturer fra privatpersoner flere steder i verden.

Selskapet bak Uber har utlyst tre stillinger i Oslo, via det digitale nettverket LinkedIn.

De søker en Oslo-sjef, en markedssjef og en logistikksjef.

Nytt transportsystem

Stillingene ble utlyst for tre dager siden.

Det var  Dagens Næringsliv som først omtalte saken i Norge.

I stillingsteksten til Oslo-sjefen står det at personen skal rulle ut et nytt transportsystem.

- Du skal finne byens transport-puls, og identifisere nye måter å få flere til å oppleve Uber på, skriver de i stillingsannonsen til markedssjefen.

Forbudt i Tyskland

Taxi-appen, som gjør det mulig å bestille drosjeturer fra private sjåfører, har blitt mottatt med både jubel og demonstrasjoner rundt om i verden.

- Vi kan ikke kommentere spesifikke planer om utviding, men både sjåfører og passasjerer har fortalt at de ønsker å finne Uber over alt, skriver Neil Godon-Henderson ved Uber i en e-post til E24.

Styreleder Knut Thomassen i Norges Taxiforbund sier til E24 at han ikke har hørt noe om at Uber utlyser stillinger i Norge.

- Lovverket er tydelig. De må ha løyver for å kjøre taxi i Norge, og det er regulering av antall løyver. De landene de opererer i har annet lovverk enn her, sier Thomassen. 

Selskapet har sjåfører i 200 byer verden over, men har foreløpig ikke startet opp i Norge. Det har tidligere blitt kjent at selskapet engasjerte First House for å komme inn på det norske markedet.

Løyveordning var årsaken til at selskapet ble forbudt i Tyskland.

Der har myndighetene varslet at de vil gi selskapet bøter hver gang de operer innenfor landets grenser.

Demonstrasjoner

I London tok blant annet flere tusen drosjesjåfører til gatene i sommer i protest mot appen, mens Facebook vurderer å samarbeide med selskapet.

Ansatte i selskapet i USA har fortalt at de føler seg utnyttet av selskapet

Ifølge tidligere ansatte i selskapet ble de lovet å få beholde 80 prosent av inntektene per drosjetur selv i tillegg til lønninger på opptil 94.000 dollar eller om lag 564.000 kroner per år.

Uber avviser at de ansatte blir utnyttet eller løyet til.

I Norge har en annen tjeneste, Haxi, etablert en lignende skysstjeneste. Forskjellen er at passasjeren der ikke skal betale sjåførene for mer enn drivstoff og slitasje.Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå