Uber anklages for spionasje og overvåking

Utfordringene står i kø for den hardt pressede taxiutfordreren. 


<p><b>SPIONASJE</b>: Uber anklages for spionasje og overvåkning. </p>

SPIONASJE: Uber anklages for spionasje og overvåkning. 

Uber har hatt en hemmelig enhet dedikert til å finne ut av forretningshemmeligheter og overvåking, påstår en tidligere ansatt i et brev offentliggjort av en amerikansk domstol. Blant annet skal selskapet ha brukt undercover-agenter for å samle inn informasjon om taxiselskaper og lokale politikere, rapporterer Techcrunch.

Brevet bygger på et vitnemål fra Ubers tidligere sikkerhetsanalytiker, Richard Jacobs, som påstår å ha sett flere eksempler på uredelig oppførsel under sin tid i Uber.

Jacobs jobber ikke lenger i Uber, og har etter et forlik med selskapet sagt at en del av hva han skrev ikke var sant, skriver BBC. Men samtidig har flere detaljer i brevet senere blitt bekreftet som sanne.

Uber har sagt i en uttalelse at man ikke kan dokumentere alle påstandene i brevet og ingen av dem som er koblet til selskapets pågående tvist med Alphabets Waymo:

«Den nye ledelsen har gjort klart at vi fremover skal konkurrere ærlig og hederlig, med våre ideer og teknologi som grunnlag».

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå