Vollvik inn i norsk "YouTube"

Turboinvestor Idar Vollvik har kastet sine øyne på selskapet Norwaylive.no. Nettstedet, som ble lansert i dag, tar mål av seg å bli Norges svar på YouTube.

- Vollvik Invest er nå enten største eller nest største aksjonær i Norwaylive.no, sier arbeidende aksjonær Cato Waldal Sveen i Norwaylive.no.

Millionbeløp

Nøyaktig hvor mye Vollvik har gått inn med har ikke Sveen oversikt over, men understreker at det dreier seg om millioner.

- Det er et syvsifret beløp, sier han.

Ifølge Sveen har Norwaylive.no også fått med seg flere investorer i nettverket rundt Vollvik. Blant annet har Adolfsen-brødrene, som er storeiere i Norlandia, gått inn på eiersiden i Norwaylive.no.

Han påpeker at Norwaylive har mange fellestrekk med amerikanske YouTube, som på rekordtid har blitt det ledende nettstedet for video.

Les flere saker om økonomi og næringsliv på Næringsliv24.

Skyhøye ambisjoner

Og ambisjonene er ikke små for den norske nykomlingen, som lanserte seg selv i dag.

- Vi har ambisjoner om å være blant de 10 mest besøkte nettsidene i Norge ved utgangen av året, sier gründer Thomas Øvrebø i en pressemelding.

I så fall må nettstedet opp i over 700 000 unike brukere i uken, ifølge topplisten til TNS Gallup.

Video på mobil

Konseptet går ut på at brukere selv legger ut sine favoritt videoer, og kan dele disse med venner, bekjente eller andre med samme interesser. Brukerne kan for eksempel tipse sine venner, legge inn videoene på sin egen hjemmeside, flytte video til bloggen sin, samt sende og motta video via mobiltelefon.

På mobilsiden har selskapet ifølge Sveen inngått intensjonsavtaler med Telenor og NetCom.

Det har foreløpiglykkes Næringsliv24 å komme i kontakt med Idar Vollvik.

På forsiden nå